Umro legendarni džez gitarista Roni Džordan (VIDEO)

Vest o smrti legendarnog gitariste u 51. godini objavili su njegova sestra i brat na specijalnoj stranici na Fejsbuku koja je formirana u znak sećanja na njega

  • 0

Roni Džordan, čuveni engleskih džez gitarista i čovek koji je svojim zvukom obojio Guruov čuveni hit "No Time To Play", umro je u 51. godini, saopštila je njegova porodica.

Vest o smrti legendarnog gitariste objavili su njegova sestra i brat na specijalnoj stranici na Fejsbuku koja je formirana u znak sećanja na gitaristu:

"Dragi prijatelji, porodico i svi oni koji su sa nama u ovom trenutku, sa velikim žaljenjem saopštavamo da je preminuo Roni Džordan, naš voljeni brat. Još uvek smo u šoku i žalosti, ali ćemo pokušati da se izborimo sa njegovim poslovima koje je ostavio iza sebe i molimo vas da nam u tome pomognete. Znamo da je širom sveta naš brat imao mnogo obožavalaca i savetujemo vam da pratite dalje objave na ovom mestu koje se tiču njegove sahrane.

U međuvremenu, Roniju možete odati počast na ovom Fejsbuk nalogu. Hvala vam na strplljenju i razumevanju.

Uz ljubav i blagoslov,

Riki i Deniz

brat i sestra"

Rođen u Londonu 29. novembra 1962. godine Roni Džordan je na sebe skrenuo pažnju već svojim debitantskim albumom "The Antidote" 1992. godine za Island Records (na ovoj ploči se nalazila i odlična Džordanova obrada Majls Dejvisovog klasika "So What?")

Svetsku slavu stekao je 1993. godine učešćem na fenomenalnom revolucionarnom albumu "Jazzmatazz, Vol. 1" koji je snimio vođa rep benda Gangstarr, Guru. Spajajući hip-hop sa džez aranžmanima i muzikom, ova ploča je trenutno stekla kultni status u Engleskoj i Ronija Džordana smestila u elitno društvo takvih muzičara poput Donalda Birda, Brenforda Marsalisa, Roja Ejersa i Lonija Listona Smita. Sa ploče je skinut i top 30 hit "No Time To Play" na kome je pored Ronija Džordana gostovala i pevačica Di Si Li.

Kao solo umetnik Roni Džordan je napravio impresivnu karijeru koja obuhvata osam studijskih albuma, kao i saradnju sa neverovatno različitim umetnicima kao što su Mos Def, DJ Krush, Pieces Of A Dream, pa čak i južnoafrički gitarski virtuoz Džonatan Batler.

(Telegraf.rs /Izvor: www.mojo4music.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA