Kako do akcija General Electrics-a za koje postoji ogromno interesovanje?

FXLider svim čitaocima Telegrafa poklanja 50 dolara pravog novca za početak trgovanja. Prijavite se i iskoriste ovaj značajan rast kako biste ostvarili što veći profit

  • 0

Ana Mihajlović, analitičar kompanije "FXLider" izjavila je da su cene akcija kompanije "General Electrics" u ogromnom porastu kao i da je to jedna od najprivlačnijih firmi na svetu za investiranje.

- Volatilnost na tržištu američkih akcija se ove nedelje povećala zbog početka sezone objavljivanja kvartalnih izveštaja o zaradama kompanija. Tokom ove nedelje, objavljeni su izveštaji velikih banaka kao što su "Bank of America", "Citigroup", "Goldman Sahs" i "Morgan Stenly"  ali se očekuju i izveštaji drugih velikih kompanija među kojima su i "Intel i General Electrics" - kaže Mihajlović.

Ona napominje da su nakon drastičnog pada tokom finansijske krize 2009. godine, cene akcija ove kompanije do danas uspele da se delom oporave uz rast od 371 odsto i samo u toku 2013. godine ostvarile rast od 24.17 procenata. Inače, "General Elelctrics" je jedna od najvećih i najdiverzifikovanijih tehnoloških i finansijskih korporacija u svetu i njeni koreni potiču još od Thomas A. Edisona koji je osnovao "Edison Electric Light Company" 1878. godine. Spajanjem "Edison General Electric" i "Thomson-Houston Electric" kompanije 1892. godine stvoren je "General Electrics".

- GE je jedina kompanija na današnjoj listi "Dow Jones" indeksa koja je bila uključena i u originalni indeks 1896. godine. Sa tržišnom vrednošću od 275.3 milijarde dolara, GE je na Forbs-ovoj listi najvrednijih svetskih brendova na sedmom mestu. Segmenti kompanije uključuju energiju i vodu, naftu i gas, avijaciju, zdravstvo, transport, ali i mnoge druge oblasti i danas opslužuje preko 100 miliona korisnika širom sveta - navodi ona.

Mihajlović podseća da je nedavno ova kompanija podigla dividende 16% na kvartalnu isplatu od 22 centa po akciji što je najveće povećanje objavljeno od 2010 godine. Ovaj potez predstavlja dalji korak ka vraćanju isplate grupama koje su pretrpele gubitak tokom finansijske krize 2009. godine, a deo je plana da se više kapitala vrati investitorima što je uključilo i 8 milijardi dolara u otkupu akcija tokom prvih devet meseci 2013. godine. Akcije "General Elestrics-a" već sada donose značajno veći prihod od svojih rivala.

- Prošlogodišnji podaci pokazuju da je GE na putu da ostvari dvocifren rast kada su upitanju zarade. Uobičajeno GE oko polovine profita isplaćuje svojim akcionarima kroz dividende i ako je u određenim periodima u prošlosti ovaj procenat dostizao i 60 odsto. Očekuje se da će rast dividendi biti nastavljen u narednih 5 do 10 godina i da će se u perspektivi približiti stopi rasta zarade po akciji - ocenjuje ona.

Ovo su sve razlozi koji akcije ove kompanije čine izrazito privlačnim investitorima. U petak 17. januara, "General Electrics" objaviće izveštaj o zaradama tokom poslednjeg kvartala 2013. godine što će pored uticaja na vrednost akcija same kompanije dati i signal o situaciji globalne ekonomije. Prema procenama očekuje se prihod od 53 centi po akciji. Ukoliko se ispune prognoze ovo bi bio najveći kvartalni prihod po akciji od 2009. godine. Trenutna cena kreće se oko 27.20 dolara po akciji što je i najveća cena od sredine 2008 godine.

Uključite se i Vi u trgovanje akcijama General Electrics-a na svetskoj berzi i iskoriste ovaj značajan rast kako biste ostvarili što veći profit. FXLider svim čitaocima Telegrafa poklanja 50 dolara pravog novca za početak trgovanja.

UKOLIKO STE ZAINTERESOVANI PRIJAVITE SE OVDE! 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA