JAPAN: 900 đaka se otrovalo hranom

Broj učenika koji su prijavili povraćanje i dijareju dostigao je 905 do kraja današnjeg dana, u 14 osnovnih škola u primorskom gradu Hamamacu, udaljenom oko 200 kilometara jugozapadno od Tokija

  • 1

Više od 900 đaka osnovnih škola u gradu Hamamacu u centru Japana se, kako se sumnja, otrovalo hranom, saopštili su danas zvaničnici.

Broj učenika koji su prijavili povraćanje i dijareju dostigao je 905 do kraja današnjeg dana, u 14 osnovnih škola u primorskom gradu Hamamacu, udaljenom oko 200 kilometara jugozapadno od Tokija, objavio je lokalni obrazovni odbor, a preneo AFP.

Oko 40 nastavnika i osoblja u tim školama je, takođe, imalo simptome trovanja hranom, saopštio je odbor.

- Kod većine njih je došlo do razvoja takvih simptoma tokom prošle noći. Oni su jeli školsku hranu, ali povezanost s ispoljenim simptomima tek treba da bude potvrđena - rekao je AFP-u Seiko Terada iz odbora.

Lokalne zdravstvene vlasti su objavile da su u pet uzoraka stolice uzetih od nekih đaka koji su se razboleli otkrile norovirus, oboljenje koje se javlja u formi epidemije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA