Ovo je Srbin kome i Hrvati poveravaju život!

Dr Milomir Ninković poreklom je Hercegovac, rođen je na Sokocu, a njegova porodica vuče korene iz okoline Trebinja. Kao mlad hirurg i najbolji učenik dr Boriše Starovića, svojim radom i rezultatima postignutim u Sarajevu zadivio je kolege u Americi

  • 17

Nedavno je u Hrvatskoj jedna od glavnih tema bilo pitanje zašto je predsednika Ivu Josipovića operisao srpski hirurg doktor Milomir Ninković, a ne neki od najboljih hrvatskih lekara.

Poverenje Ive Josipovića osvojio je doktor Milomir Ninković jedan od najuglednijih i najboljih plastičnih i rekonstruktivnih hirurga u svetu. On je već duže vreme direktor najveće evropske Klinike za plastičnu hirurgiju u Minhenu. Dr Ninković je svojim inovativnim zahvatima značajno pomerio granice i doprinio razvoju rekonstruktivne i plastične hirurgije.

Bio je na čelu tima koji je prvi u svetu uspešno obavio operaciju kadaverične transplantacije podlaktice, posle koje je pacijent sa transplantiram rukama krenuo na put oko sveta sa motociklom, a neki operativni zahvati već su u stručnoj medicinskoj literaturi nazvani po dr Ninkoviću.

Dr Milomir Ninković poreklom je Hercegovac, rođen je na Sokocu, a njegova porodica vuče korene iz okoline Trebinja. Kao mlad hirurg i najbolji učenik dr Boriše Starovića, svojim radom i rezultatima postignutim u Sarajevu zadivio je kolege u Americi.

Početkom devedesetih došao je na čelo Univerzitetske bolnice u Insbruku, a nakon velikih uspeha u Austriji dr Ninković pozvan je da rukovodi jednom od najvećih i najprestižnijih svetskih klinika.

Dr Ninković je pored Ive Josipovića operisao i bivšeg hrvatskog premijera Ivicu Račana, kao i mnoge poznate svetske državnike, glumce, sportiste i javne ličnosti. U Republici Srpskoj je bez nadoknade izveo više komplikovanih operacija kako bi pomogao pacijentima koji nemaju novac da plate skup zahvat u Nemačkoj.

(Telegraf.rs / Izvor: Frontal.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Милан

    16. januar 2014 | 20:16

    Браво за нашег доктора а свака част Вама из Телеграфа што објављујете овакве приче, зато се и разликујете од осталих портала. Само тако наставите и што мање естраде и биће нам свима боље!

  • Paparazo

    16. januar 2014 | 20:13

    Ala vera svaka cast .

  • Weber S

    16. januar 2014 | 20:05

    Doktor je iz raja izasao i u raj ce se vratiti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA