APR hoće da registruje i of šor firme

Direktor APR-a Zvonko Obradović naveo je da u Srbiji ima oko 22.000 fizičkih i pravnih lica iz inostranstva koji su vlasnici udela u firmama, kao i oko 3.600 preduzetnika koji su stranci

  • 0

Agencija za privredne registre mogla bi da vodi i registar of šor firmu, ukoliko se stvore zakonski preduslovi za to, izjavio je direktor APR Zvonko Obradović.

Obradović je naveo da za uspostavljanje takvog registra potrebno da se izmeni nekoliko zakona i drugih propisa, među kojima su Zakona o stranim ulaganjima, Zakona o spoljnotrgovinskom poslovanju, bilateralni ugovori o sporazumima o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

On podsetio da su sva preduzeća registrovana u Srbiji domaća pravna lica i dodao da njihovi osnivači mogu da budu i offshore firme.

Kako je naveo, u Srbiji ima oko 22.000 fizičkih i pravnih lica iz inostranstva koji su vlasnici udela u privrednim društvima, kao i oko 3.600 preduzetnika koji su stranci.

- To nisu sve of šor kompanije, ali ima ih - rekao je Obradović.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA