SKANDAL: Hapse novinare Indexa zbog razotkrivanja afere u koju je umešan hrvatski ministar

Portal Index.hr je u aferi "Pomoćnik" otrkio da je firma Branka Šegona, pomoćnika ministra finansija Slavka Linića, samo šest meseci nakon njegovog stupanja na dužnost dobila povoljan kredit od 31 milion kuna od Hrvatske banke za obnovu i razvoj

  • 7

Hrvatski portal Index je pre nekoliko dana razotkrio korupcijsku aferu "Pomoćnik" koja vodi do ministra finansija Slavka Linića i njegovog pomoćnika Branka Šegona. Međutim, već nakon nekoliko dana, policija je desetoro novinara ovog portala pozvala na informativni razgovor.

Naime, Index je u aferi "Pomoćnik" otrkio da je firma Branka Šegona, pomoćnika ministra finansija Slavka Linića, samo šest meseci nakon njegovog stupanja na dužnost dobila povoljan kredit od 31 milion kuna od Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

- Iskreno, nemam više šta da dodam osim onog što sam napisao na portalu i na Fejsbuku. Desetoro novinara Indexa u poslednja tri dana bilo je na razgovorima u policiji. Ako smo kriminalci, nadam se da će nam reći i pokazati šta smo ukrali - rekao je za Telegraf Matija Babić, pokretač Indexa.

Obračun Linića sa portalom Index počeo je početkom prošle godine kada je portal pokrenuo istragu o njegovoj povezanosti sa tajkunima Jozom Kalemom i Robertom Ježićem.

Jutarnji list objavio je da "novinare Indexa privode zbog malverzacija sa studentskim ugovorima", ali MUP i Tužilaštvo (DORH) takvu informaciju nisu potvrdili.

Kako navodi portal Index, Jutarnji list je od Linića zahtevao da im oprosti dug od oko 500 miliona kuna, kako bi zataškavali aferu "Pomoćnik". Kako je istako Babić u svom tekstu "Uspon i pad Indexa", ovaj list već neko vreme vodi kampanju protiv Indexa.

Jedna od dezinformacija koja je objavljena je i da je ovaj portal kažnjen zbog objavljivanja Severininog porno-snimka. Kako objašnjava Babić, Index jeste kažnjen, ali ne zbog objavljivanja snimka nego zbog informacije da isti postoji, i to sa 100.000 kuna.

On je istakao i da Index vodi tri rata: protiv korumpirane vlasti, mafije i njihovih medija i primitivnog i izmanipulisanog dela naroda, a da će se oni koji čekaju pad Indexa, načekati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draga

    17. januar 2014 | 18:34

    Matija, nije ni ovde bolje. Mi tek čekamo nekoga ko će da provali političare!

  • ToXic

    17. januar 2014 | 18:39

    I tamo lopurde kao i kod nas.

  • Neso

    17. januar 2014 | 19:58

    Gde je sada Zorica sa svojim pametovanjem! Balkan je Balkan , a lopovi nemaju vjersku pripadnost..svi su olos

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA