MILIJAREDER: Kockar najbogatiji čovek Azije

Luijeva kompanija Galaxy, čija je vrednost akcija prošle godine skočila za preko 100 odsto, jedna je od šest kompanija koje imaju dozvole za upravljanje kazinima u Makau, najvećem svetskom kockarskom centru

  • 1

Kockarski tajkun iz Makaa, Lui Che-Woo, uvećao je svoje bogatstvo za 3,5 milijardi dolara na ukupno 29,6 milijardi, čime je pretekao hongkonškog multimilijardera Li Ka-shinga i postao najbogatiji čovek Azije.

Prema listi milijardera Bloomberga, Lui Che-Woo, koji je predsednik kazino operatera Galaxy Entertainment, za oko 100 miliona dolara pretekao je Lija i njegovo bogatstvo od 29,5 milijardi dolara.

Luijeva porodica je 1934. godine pobegla iz ratom razorene Kine za Hong Kong, gde je Lui navodno sa 13 godina počeo da zarađuje novac od prodaje hrane na ulici. Najveći deo bogatstva, Lui je stekao posle Drugog svetskog rata, kada je u grad uvezao građevinsku opremu koje su američke snage ostavile na Okinavi.

Lui, koji je sada 84-godišnjak, ušao je 2002. godine na kockarsko tržište Makaa, nad kojim je tokom četrdeset godina monopol držao hongkonški mogul Stanley Ho.

Luijeva kompanija Galaxy, čija je vrednost akcija prošle godine skočila za preko 100 odsto, jedna je od šest kompanija koje imaju dozvole za upravljanje kazinima u Makau, najvećem svetskom kockarskom centru i jedinom kineskom gradu gde je kockanje dozvoljeno.

Prihodi Makaa od kockanja skočili su prošle godine 18,6 odsto na rekordnih 45 milijardi dolara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    18. januar 2014 | 12:04

    I ovo je dokaz za one koji se kockaju i klade da samo gazde tih kladionica i kazina zarađuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA