EPS vraća novac svima kojima je preplaćen račun?

U EPS-u su objasnili da je u nekim slučajevima došlo do pogrešnog obračuna računa i da je krivac ljudski faktor, jer su u nekim slučajevima brojila bila pogrešno očitana

  • 8

Građani koji su u decembru za struju platili više nego što su potrošili, moći će od Elektroprivrede Srbije da traže povraćaj novca.

U Elektrodistribuciji Beograd objasnili su da je u nekim slučajevima došlo do pogrešnog obračuna računa i da krivac nije sistemska greška, nego ljudski faktor, jer su u nekim slučajevima brojila bila pogrešno očitana.

Ipak, oni ističu da se ne radi o masovnoj pojavi, nego su u pitanju pojedinačni propusti.

Sa druge strane, Ministarstvo energetike i Agencija za energetiku u naredne dve nedelje obavestiće javnost da li je ocena "EPS Snabdevanja" da u obračunu decembarskih računa nije bilo sistemskih grešaka tačna.

Preporuka je da se, u svakom slučaju, decembarski račun plati, jer će, kako je najavila ministarka energetike Zorana Mihajlović, ukoliko se dokaže da je bilo grešaka, novac biti vraćen.

(Telegraf.rs/ Izvor: 24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    20. januar 2014 | 11:53

    Bice vracen sutra, ali malo sutra. Reci ce odbicemo od duga za pretplatu, koju ne placa 90 % Srbije. Nije se tu EPS nista pitao, klasicna pljacka drzave. Tuzno je ovo gde mi zivimo..

  • da pitam EPS

    20. januar 2014 | 11:48

    ...sad treba nedeljama da stojimo u redovima...pa neka stoje vasi LJUDSKI FAKTRORI...sto ovaj narod...neka Vasi faktori drljaju do duboko u noc i da vrate sa istom kamatom koju i Vi zaracunavate...

  • grada

    20. januar 2014 | 12:03

    Za ovo je naravno kriva vlada!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA