EIB odobrila 150 miliona € Srbiji

"Ovo je prvi deo kreditne linije od ukupno 500 miliona evra koja je namenjena privrednom oporavku i pomoći evropskim integracijama Srbije", kaže se u saopštenju Evropske investicione banke

  • 2

Evropska investiciona banka odobrila je 150 miliona evra zajma za infrastrukturne projekte i za mala i srednja preduzeća u Srbiji.

"Ovo je prvi deo kreditne linije od ukupno 500 miliona evra koja je namenjena privrednom oporavku i pomoći evropskim integracijama Srbije", kaže se u saopštenju EIB.

Najveći deo novca namenjen je malim i srednjim preduzećima, dok će ostatak biti skorišćen za male i srednje infrastrukturne projekte na lokalnom nivou, pre svega za zaštitu prirodne sredine i racionalizovanju potrošnje energije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Т.М.

    20. januar 2014 | 12:57

    Ко ће то да враћа бре? Ви нисте нормални колико нас задужујете.

  • Bojan

    20. januar 2014 | 16:15

    Pa narod ćuti. Ovi su obećali da će nam biti bolje sko glasamo za njih, i bolje im je! Ko će da vraća? Pa naši praunuci, koji će raditi kao robovi ovim BANKARIMA. Zadužuju države novcem koji ne postoji! Motke u ruke samo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA