Ove Srpkinje hoće da osvoje Himalaje! (FOTO)

Po rečima licenciranog planinarskog vodiča iz Pirota Roberta Ilića, tridesetak dama avanturista su noćile u krajnje surovim uslovima, ispod samog Midžora i završile dvodnevne pripreme za vrhove Himalaja

  • 0

Tridesetak "čeličnih dama" koje treba uskoro da ispita svoje krajnje mogućnosti usponom na vrhove Himalaja, pripremalo ovog vikenda na Staroj planini, koja važi za verovatno najsuroviju, ali i najlepšu srpsku planinu.

One su, pod budnim okom poznatih srpskih "himalajaca" Dragana Jaćimovića i Marka Nikolića, za desetak sati neprestanog penjanja savladale uspon od preko 2.000 metara nadmorske visine(profesionalna planinarska norma za jedan dan iznosi oko 1.000 metara), popele se na najviši vrh Srbije Midžor, gde su i noćile u izuzetno surovim uslovima.

Po rečima licenciranog planinarskog vodiča iz Pirota Roberta Ilića, ove dame-avanturisti su noćile u krajnje surovim uslovima, ispod samog Midžora, nakon čega su sišle sa planine i završile dvodnevne pripreme za vrhove Himalaja.

-Tura je zaista izuzetno zahtevna, čak i za nas iskusne planinarske vodiče, a kamo li za dame. Ipak, među njima nekoliko koje su ceo poduhvat izuzetno dobro podnele, i nikakvih problema nije bilo. Stara planina je izuzetno surova tokom zime, mada sada nema mnogo snega, ali i pored toga su uslovi veoma surovi i verovatno najpribližniji onome što ih očekuje na surovim Himalajima-kazao je Ilić.

(G. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA