Srbijagas ga tužio zbog 417 dinara!

- Bio sam šokiran kada sam dobio odluku od izvršitelja da na ime zatezne kamate od 417 dinara platim 13.200 dinara gde su obračunatii troškovi za njihov rad, a na kraju je kao pravna pouka napisano da nemam pravo žalbe - kaže penzioner Mirko Petrović

  • 11

Penzioner Mirko Petrović iz Gornjeg Milanovca kaže je da mu je za neplaćenu kamatu od 417 dinara za potrošnju gasa sudski izvršitelj naplatio 100 puta više.

Kako se navodi, u to je uračunata i nagrada za izvršitelje.

- Bio sam šokiran kada sam dobio odluku od izvršitelja da na ime zatezne kamate od 417 dinara platim 13.200 dinara gde su obračunatii troškovi za njihov rad, a na kraju je kao pravna pouka napisano da nemam pravo žalbe - rekao je Petrović.

On je novinarima pokazao overen zaključak koji je dobio 9. avgusta gde su obrazloženi svi troškovi, a u stavci šest piše: "naplaćuje se 3.600 dinara na ime nagrade za uspešnost sporovođenja izvršenja i nije dozvoljena žalba".

Potrošnju gasa taj penzioner je plaćao sa nekoliko dana zakašnjenja, ali je u Srbijagasu obračunavana kamata do juna 2013. godine, kada je dostigla 417,47 dinara i kada je reagovao sudski izvršitelj Osnovnog suda u Novom Sadu Mirjana Banić.

- Oni unapred sebi dodeljuju nagradu od moje muke pod izgovorom sudškog rešenja, iako sam sve platio ali sa malim zakašnjenjem i odmah su preko Penzionog fonda počeli da skidaju dug - revoltiran je Petrović.

On je dodao da ni to nije kraj jer su u Penzionom fondu i posle isplate od 13.200 dinara nastavili sa umanjenjem penzije, sve dok nije intervenisao u filijali u Čačku, gde je utvrđeno da mu je ukupno obustavljeno 38.629 dinara, što je skoro sto puta više od obračunate kamate.

Posle tri meseca ispravljena je greška i uoči Nove godine Petrović je dobio 25.428 dinara koliko je pogrešno obračunato (pokazuje uplatnice), ali on i dalje ne može da shvati da ga je Srbijagas tužio za 417 dinara kamate.

- Sud je papreno naplatio svoje i još nagradu za izvršitelja a meni nisu dali mogućnost da se žalim, a i da sam to mogao ne bih imao od cega da platim žalbu i tužbu - rekao je penzioner Mirko Petrović.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja

    21. januar 2014 | 14:42

    Metak i u celo, tako nekoliko slucajeva da bude pa da vidimo hoce li i onda da otimaju. Nasli jadnog penzionera da ocerupaju, sta je sa Tajkunima???

  • Pop

    21. januar 2014 | 15:38

    Narode posranu motku u šake i isterati lopovsko političarsku bagru,mi neživimo sa njihove grbače nego oni sa naše.

  • Mackica

    21. januar 2014 | 15:07

    Meni se desilo isto , na dug za infostan od oko 3000 din sam platila oko 20000 din ... Dug 3000 , sudski izvrsitelj 3600 , jos 3600 za njegovu nagradu za uspesno izvrsen posao , 4000 jer ga je komunalno zaposlilo i oko 5000 din za Narodnu Banku ( ne znam iz kog razloga ) ... Zakonski su se potpuno zastitili za tu pljacku tako da ni advokat nije mogao nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA