FRANCUSKA: Majka sa maramom na glavi ne može da prati đake na izlet

Majka jednog školarca u Nici, predstavnica roditelja, nije mogla da krene na izlet sa đacima jer joj nastavnica njenog sina nije dozvolila da krene sa velom na glavi

  • 17

Majka školarca u Nici, koja nosi maramu na glavi, doživela je da joj sud u tom gradu zabrani da bude u pratnji školaraca tokom jednog od izlazaka.

Ona je, kako je objavio njen advokat, odlučila da se bori da dobije razjašnjenje zakona pred pravosuđem.

- Ta predstavnica roditelja, veoma aktivna u okviru osnovne škole "Žil Feri" u Nici koju pohađa jedno od njene dece, već je učestvovala u drugim školskim izlascima, a njen veo nije predstavljao problem - rekao je njen branilac Sefen Guez Guez, potvrđujući informacije koje je objavio francuski dnevnik "Mond".

U decembru, kada je škola pozvala roditelje da nadziru izlazak đaka u medijateku, ta majka se prijavila kao dobrovoljac.

Ona je, međutim, napomenula da nosi veo, jer je u oktobru bila suočena sa kategoričnim odbijanjem da učestvuje u školskim izlascima u školi drugog svog deteta, istakao je Guez Guez.

Nastavnica njenog sina joj je odgovorila da nema više pravo da prihvata majke koje nose veo i da će moći da pođe samo ako skine veo, naveo je advokat.

Nakon žalbe majke kod direktorke, direktorka je konačno potvrdila to odbijanje.

Majka se potom iznela slučaj pred sud koji je doneo odluku o zabrani.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • qq

    21. januar 2014 | 17:12

    Neka se fino vrati odakle je došla kada se već tu ne može da se integriše.

  • vaš novinar

    21. januar 2014 | 17:27

    @dexter.....i zaboravih da dodam, ti kada odeš u npr Emirate, moraš da se ponašaš po njihovom zakonu da ih ne bi uvredio, a žene moraju sakrivati svoje delove tela.

  • Milos Pariz

    21. januar 2014 | 18:32

    Pa ako hoce da zive kao bule neka idu u zemlje gde je to normalno a u Evropi neka se ponasaju normalno. Nema tu nicega loseg samo treba se pridrzavati pravila ponasanja vecinskog stanovnistva Zivele nase lepe i doterane lepo obucene dame.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA