ALBANAC ŠVERCOVAO EMIGRANTE: Niška policija pronašla 22 stranca iz Eritreje, Avganistana i Sirije

Osumnjičeni oko 23 časa zaustavljen kod naplatne rampe „Nais" a u kombi vozilu „opel" kojim je upravljao, pronađeno je 10 stranih državljana i dva deteta bez putnih isprava, koji su ilegalno ušli u Srbiju iz pravca Republike Makedonije

  • 4

Pripadnici niške policije su pretprošle noći u dva navrata pronašli 22 strana državljana iz Eritreje, Avganistana i Sirije bez putnih isprava i uhapsili Kadriju F. (20) iz Preševa, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz držane granice i krijumčarenje ljudi.

Osumnjičeni oko 23 časa zaustavljen kod naplatne rampe „Nais" a u kombi vozilu „opel" kojim je upravljao, pronađeno je 10 stranih državljana i dva deteta bez putnih isprava, koji su ilegalno ušli u Srbiju iz pravca Republike Makedonije .

U drugom vozilu koje je nakon što je policija pokušala da ga zaustavi, sletelo sa puta i čiji je vozač pobegao, pronađeno je još 10 stranih državljana. Pet stranaca iz je izrazilo nameru da zatraži azil, a sedamnaest emigranata je odvedeno prekršajnom sudiji, koji im je izrekao novčanu kaznu od 14 hiljada dinara, koja je preinačena u zatvorsku,u trajanju od 14 dana, i zaštitnu meru udaljenja sa teritorije Srbije u trajanju od jedne godine.

- Na području Policijske uprave tokom prošle godine pronađeno je ukupno 207 stranih državljana, bez putnih isprava koji su ilegalno ušli u Srbiju - saopštila je niška policija. - Podneto je šest krivičnih prijava protiv devet osoba, za koje se sumnja da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    21. januar 2014 | 18:40

    Poslati dalje te ljude pod hitno ,pravac EU ,tamo im je mesto .Nikakvo zadrzavanje kod nas .Gresku smo napravili jednom sa siptarima ,NIKAD VISE ,BILO PA SE NE PONOVILO !

  • Bojan

    21. januar 2014 | 17:28

    Jadni oni. . . .Gde su nasli azil da traze :-(

  • péki

    22. januar 2014 | 00:18

    Nasi beze iz Srbije a oni traze azil!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA