Posle javašluka sa računima, problemi i sa kvalitetom gasa

Ministarka Zorana Mihajlović je nakon sastanka sa predsednikom Nacionalnog udruženja potrošača Goranom Papovićem rekla da, osim problema sa računima za struju, postoje indicije i da je bilo problema u kvalitetu gasa

  • 9

Ministar energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je formirana komisija koju čine predstavnici tog ministarstva, Agencije za energetiku i udruženja potrošača, koja će proveriti ispravnost decembarskih računa za struju i ispitati pritužbe na kvalitet gasa.

Ona je nakon sastanka sa predsednikom Nacionalnog udruženja potrošača Goranom Papovićem rekla da, osim problema sa računima za struju, postoje indicije i da je bilo problema u kvalitetu gasa.

- Ne bih volela da se uspostavi da je gas lošeg kvaliteta, jer to automatski znači da javno preduzeće nije vodilo računa o krajnjem kupcu - istakla je ministarka i dodala da se vrlo brzo očekuju rezultati rada te komisije.

Mihajlović je naglasila da EPS mora da odreaguje, jer je definitivno bilo problema u čitanju struje i da je to danas svima jasno.

Mihajlović je najavila i da će ubrzo biti napravljen memorandum o strateškoj saradnji udruženja potrošača i Ministarstva energetike, nakon čega će zajedno raditi na zaštiti potrošača.

Predsednik NOPS-a Goran Papović ocenio je da je potrebno imati argumente, ukoliko neko osporava da je bilo greške u očitavanju struje i u kvalitetu gasa. On je ocenio da će za potrošače biti od koristi buduća saradnja udruženja potrošača i Ministarstva energetike, kroz nezavisnu komisiju i memorandum o saradnji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • locco

    21. januar 2014 | 22:50

    Ministarko ne brinite kad udjemo u europu sve ce biti za dzabe pecene curke ce da lete trebace samo podici ruku i uhvatiti za batak,a nezaposlena beda ce imati 800€ socijalne pomoci mesecno.zar jos to narodu niste saopstili??? Ebo struju i gas iskuliraj. Koga vi glumite da lovite kad su najveci olos i lopine upravo vase kolege ministri i njihovi privesci????

  • Miki

    21. januar 2014 | 23:09

    Ma jedino resenje je vasa ostaka,ministarko mihajlovic!

  • laza

    21. januar 2014 | 23:44

    Ostavka bi bila normalan cin svakog ministra u cijem se resoru dogodi otimacina te velicine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA