Deset gradova najboljih za život (1.deo)

Lakši i lepši život, visok privredni rast i niski troškovi života samo su neke od odlika gradova u kojima je "najpovoljnije živeti"

  • 1

Evropske metropole, drugi kontinenti, samo su neki od predloga u kojima  možete imati najpovoljnije uslove za život. Telegraf vam otkriva deset gradova u kojima bi vam život bio lakši.

1. Varšava, Poljska: Poljska ima „najzdraviju“ ekonomiju sa prosečnim rastom od 4,4 posto. Ne tako atraktivan grad, mlade može privući dobrim uslovima za život, niskim troškovima življenja i rastućom ekonomijom.

2. Pnom Pen, Kambodža: Nazivaju ga „draguljem“ jugoistočne Azije a ono po čemu ovaj gradić privlači nove stanovnike je to što je Pnom Pen moderan grad. Niske cene zemljišta već privlače mnoge investitore.

3. Bangkok, Tajland: Bez obzira na ne naročito uređenu političku situaciju, Bangkok nudi jeftine uslove života o čemu svedoče veoma niske cene stanova koje su u konstantnom padu od 2008. godine.

4. Prag, Češka: Prag je evropska metropola do koje stižete veoma brzo ukoliko idete avionom iz Britanije. Kao najveći kvalitet ističe se „najbolje pivo na svetu“. Takođe, Prag spada u najočuvanije gradove Evrope pa je njegova istorija pod zaštitom UNESKO-a. Zbog svog istorijskog bogatstva nazivaju ga i "Zlatni Prag".

5. Montevideo, Urugvaj : Ne, ne govorimo o popularnom filmu već o gradu u Urugvaju koji pored Brazila ima savršene plaže koje se pružaju i do nekoliko kilometara. Zar to nije dovoljan razlog?

6. Meksiko siti, Meksiko: Meksiko siti je najrazuđeniji grad na svetu i iako nije baš svima omiljen nudi povoljne uslove života i visok privredni rast. Popularne su njihove "meksičke fieste", usko povezane sa tradicijom i istorijom.

7. Hamburg, Nemačka: Vreme nije baš najbolje a i sam naziv grada ne zvuči glamurozno ali ono što je povoljno je to da je Hamburg uz dobro uređen saobraćaj procenjen kao grad koji je najkvaliteniji za život. Takođe, Hamburg je procenjen kao grad sa "najviše milionera".

8. Manila ,Filipini : Filipini su poznati po divnim plažama i ostrvima pa ih sa razlogom mnogi nazivaju „rajem na zemlji“. Ono što im daje dodatnu prednost zbog klime jeste i to što se nalaze u „srcu“ istočne Azije.

9. Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati: O Dubaiju ne treba mnogo pričati, uz sav glamur i divne plaže, Dubai je mamac za sve strane valute.

10. Okland, Novi Zeland: Prvobitno poznat kao „mesto gde je sniman film Gospodar prstenova“ Novi Zeland obiluje prirodnim lepotama i otvorenim prostorom. Ekonomisti predviđaju veliki procvat na polju ekonomije.

(Isidora Danić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SerbOz

    28. februar 2012 | 11:41

    Ne znam odakle ste ovo isisali ali ako pratite poslednjih 15-tak godina najbolji gradovi za zivot (Most liveable City) na svetu su Melburn (pobedio cak 8 puta) i Vankuver (6 puta)... Gde samo nadjoste prljave gradove kakvi su Manila, Bengkok, Montevideo, Pnom Pen... Cija je to zapravo lista?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA