ZA NEVERICU: Hiljade Parižana nemaju kupatilo u stanovima! (FOTO)

Dok o velelepnim stanovima prosečni Parižani mogu samo da sanjaju, zbog nestašice i visokih cena stambenog prostora, agencije bez problema iznajmljuju i stanove koji nemaju toalet

  • 21

Više hiljada Parižana svakodnevno koristi javne tuševe kako bi održavali ličnu higijenu. Iako je uglavnom reč o siromašnom sloju populacije, ono što je frapantno u celoj situaciji jeste da su ljudi jednostavno primorani da se kupaju u javnim kupatilima jer se u Parizu iznajmljuju i stanovi koji uopšte i nemaju toalet.

Korišćenje tuševa je besplatno, ali se korisnici u njima mogu zadržati najviše 20 minuta.

Inače, Francuska pati od hroničnog manjka stambenog prostora. Procenjuje se da u toj zemlji nedostaje najmanje milion stanova. Posebno omiljen i posebno skup je stambeni prostor u Gradu svetlosti.

Dok o velelepnim stanovima prosečni Parižani mogu samo da sanjaju, zbog nestašice i visokih cena stambenog prostora, stanodavci bez problema iznajmljuju i stanove koji nemaju kupatilo.

Tako se i garsonjere od 15-ak kvadrata iznajmljuju za 700 evra mesečno.

S druge strane, agencije za prodaju nekretnina nemaju nikakvih problema i vrlo brzo pronalaze kupce za luksuzne stanove čija je cena po metru kvadratnom 30.000 evra.

(Telegraf.rs / Izvor: Dw.de)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nataly

    23. januar 2014 | 00:49

    UFF!!!!Zaboravih da kazem da su Francuzi zbog sopstvenog smrada izmislili najlepse parfeme!!!

  • Nataly

    23. januar 2014 | 00:44

    Zasto pravi te pompu od necega opste poznatog a to je da jezgro Pariza i Londona nema kupatila ! Opste poznato je da nemaju kanalizaciju i da u Londonu je jedan WC na celom spratu! > Njihovi kraljevi su pravili dvorce ali se nisu kupali a perike markiza su bile crvljive. Niste svesni kolko su nasa sela daleko od tih civilizacija!!!!!!

  • NL

    23. januar 2014 | 00:45

    Hahahahahahaha , Parizani nemaju kupatila, to su Emigranti, zive u tim starim zgradama to nisu Francuzi i nemaju nikakve veze sa Parizanima, isto kao u Engleskoj i drugim delovima Evrope, mahom svi ti Azilanti, Emigranti zive tako.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA