UZNEMIRUJUĆI SNIMCI: Pogledajte kako Vehabije preko Jutjuba vrbuju ljude u Srbiji! (18+)

Vehabije emituju klipove na kojima se vide mrtvi pobunjenici u Siriji koji umiru sa osmehom, a ima i snimaka kako mladići koji su već otišli u Siriju "junački" ginu za "pravednu stvar"

  • 62

Društvena mreža "Jutjub" postala je sredstvo uz pomoć kojeg vehabije pozivaju mlade Bošnjake da idu u rat u Siriju!

Iako je način na koji putuju na tamošnje ratište obavijen misterijom, javna je tajna da su tinejdžeri iz ovog dela Srbije sve više zainteresovani za odlazak u boj. Kada odu tamo, po pravilu postaju članovi Al Kaide i bore se na strani pobunjenika u ovoj zemlji.

Dok jedni smatraju da ovakvi postupci predstavljaju pokušaj da se pobegne iz ovdašnje nemaštine, drugi tvrde da je u pitanju rat za više ciljeve, dok treći kažu da je na delu zloupotrebljavanje sandžačkih mladića, koji ginu za tuđe interese.

Prema nezvaničnim podacima, broj mladih Bošnjaka koji su otišli na ovo ratište varira između 30 i 70, dok se s prostora Kosova i Metohije u Siriji bori oko 300 mladića.

Pošto se rat zahuktava, neophodan je veliki broj ratnika, pa se sada ne biraju nikakva sredstva kako bi se Bošnjaci pozivali u rat. Tako je u poslednje vreme na društvenoj mreži Jutjub okačeno nekoliko video-klipova na kojima se vide preminuli vojnici u Siriji koji se bore na strani pobunjenika.

Na njima su eksplicitno prikazane mrtva lica ubijenih, koja imaju blažen izraz, a kojima se želi poručiti da i ukoliko se pogine u Siriji, to se čini sa osmehom.

Pored toga, prikazan je način na koji se vode okršaji sa snagama režima, a tu je i klip koji je posvećen već ubijenom vehabiji Mirzi Ganiću iz Novog Pazara, koji je ubijen  početkom ove godine.

UPOZORAVAMO ČITAOCE DA SE RADI O IZUZETNO EKPLICITNIM SNIMCIMA KOJI MOGU DA UZNEMIRE:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA