Arapima deonica Požega-Boljare?

Ministar građevine Velimir Ilić potpisaće u ime Vlade memorandum o saradnji sa kompanijom GIDC - zajedničkom firmom Vlade Srbije i kompanije "Global Capital Advisors Management" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

  • 1

Zajednička kompanija Srbije i UAE finansiraće izradu investiciono-tehničke dokumentacije za deonicu Koridora 11 od Požege do granice sa Crnom Gorom.

Ministar građevine Velimir Ilić potpisaće sutra u ime Vlade memorandum o saradnji sa kompanijom GIDC - zajedničkom firmom Vlade Srbije i kompanije "Global Capital Advisors Management" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Zaključkom Vlade Srbije usvojen je tekst memoranduma kojim je precizirano da će kompanija GIDC preuzeti finansiranje investiciono-tehničke dokumentacije kojom bi se utvrdila prostorna, ekološka, društvena, finansijska i ekonomska opravdanost investicije za izgradnju deonice autoputa na Koridoru 11 Požega-Boljare, u dužini od 106,8 kilometara.

Ilić će u vladi potpisati memorandum sa direktorom privrednog društva za razvoj industrijskih i infrastrukturnih projekata u Srbiji - GIDC Sašom Milovanovićem, saopštilo je Ministarstvo građevine.

Ministarstvo građevine i kompanija "Global kapital advajzers menadžment" potpisali su u avgustu 2013. memorandum o saradnji, a ta kompanija iz UAE je najavila velike investicije u Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale

    23. januar 2014 | 02:54

    Jaooo kako ce nama ovi arapi na nos izaci samo da znate...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA