Uhapšen posrednik radnika iz Sočija!

Osumnjičenom Dušanu Kukiću se na teret stavlja da je lažnim obećanjima da će u Sočiju raditi na dobro plaćenim građevinskim poslovima obmanuo uz uzimanje novčane naknade više od 100 radnika iz Srbije

  • 10

Vlasnika agencije "Hej ju", Dušana Kukića (59), uhapsila je policija u Čačku zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima. Njegova agencija organizovala je odlazak radnika u Soči iako nije imala licencu Ministarstva za rad.

U okviru akcije Uprave kriminalističmke policije i policijske uprave u Čačku sprovoden je pretres prostorija agencije.

Osumnjičenom se na teret stavlja da je lažnim obećanjima da će u Sočiju raditi na dobro plaćenim građevinskim poslovima obmanuo uz uzimanje novčane naknade više od 100 radnika iz Srbije.

On je, kako se navodi u saopštenju, njih vrbovao za potrebe radne eksploatacije u Ruskoj Federaciji, gde su boravili bez potrebnih radnih dozvola i prijave boravka.

Ova licu su juče deportovana iz Rusije u Srbiju, podseća se u saopštenju. Posle hapšenja, osumnjičenom Kukiću je određena mera zadfražavanja od 48 sati po odobrenju višeg javnog tužioca u Čačku.

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sinoć oko 21.40 sati specijalnim čarter letom iz Sočija doputovala su 123 radnika iz Srbije i BiH, koji su u Sočiju bili u ekstradicionom pritvoru jer nisu imali radne dozvole.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    22. januar 2014 | 22:12

    Ako idete preko firme u inostranstvo da radite ne snosite nikakve troskove!!! Poslodavac je duzan da vam sve obezbedi!!! Nemojte da dozvolite da zaradjuju na vama,!!! Ovo je 21. vek!!! Sve imate na internetu pa se pozanimajte malo!!! A ovog supka u tamnicu na jedno dvadeset godina!!!

  • Radnik

    22. januar 2014 | 21:29

    Mala je Srbija za ovoliko prevaranata i secikesa. Treba po jedan Vučić na svaku mz

  • Crnokosa

    22. januar 2014 | 21:47

    E sad crkni!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA