Ikarbus sklapa prototip Mercedesa!

- "Mercedes'' je ocenio da smo sposobni da radimo sa njima. Započeli smo proizvodnju prvog prototipskog vozila. U pitanju je gradski autobus sa dizel motorom - izjavio je generalni direktor "Ikarbusa" Aleksandar Vićentić

  • 7

Šetomesečni pregovori između "Mercedesa" i "Ikarbusa" privode se kraju i plan je da se proizvodi oko 250 autobusa godišnje koji će se prodavati po celom svetu, a u proizvodni proces biće uključeno nekoliko desetina manjih fabrika u Srbiji koje će praviti komponente za vozila.

Kako je za RTS večeras rekao generalni direktor "Ikarbusa" Aleksandar Vićentić, šestomesečne pregovore dve kompanije privode kraju.

- "Mercedes'' nas je ocenio da smo sposobni da radimo sa njima. Započeli smo proizvodnju prvog prototipskog vozila. U pitanju je gradski autobus sa dizel motorom. Planiramo da ovo vozilo predstavimo na međunarodnom salonu automobila privrednih vozila u Beogradu krajem marta - najavio je Vićentić.

"Mercedes" će proizvoditi autobuse za gradski, međugradski i linijski saobraćaj kao i kombi vozila, a pored bezbednosnih sistema, autobusi će imati i ekološke motore Euro 5 i najsavremenije sisteme za kontrolu vožnje i kočenja.

Šasije će dolaziti iz Nemačke i u njima će biti motori, menjači i instalacije, a projekti i tehnologija, takođe, su iz Štutgarta.

Posle "Fijata", ovo je druga velika fabrika automobila koja stiže u Srbiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    22. januar 2014 | 22:24

    Lepo piše u naslovu "sklapa se". Treba neko i da zašrafi sve to ; )

  • Sinisa

    22. januar 2014 | 21:55

    Sasija ,motor ,menjac dolaze iz Nemacke?! Sta se pravi ovde?!

  • Vts

    23. januar 2014 | 01:07

    Bas...mogao je i ikarbus da pravi...a ne mi moramo da kupujemo solarise koji su 10 puta skuplji od ikarbusa!!!...pa fap propade a kako jos samo vuku ovi malo noviji fapovi na liniji 50 uz ustanicku samo pice ko metak!!!...a mesto da kupujemo nase da ulazemo mi u nase....ne mi moramo samo da uvozimo , zato se i raspadamo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA