Fejsbuk uklonio sliku sa natpisom "Srbe na vrbe"!

Dešavalo se da su na Fejsbuku bile banovane benigne fotografije ili šaljive fotografije koje su samo sugerisale golotinju, dok admnistratorima nisu smetale pojedine FB grupe u kojima se veličalo ustaštvo i gde je eksplicitno pisalo "Srbe na vrbe"

  • 12

Juče je na društvenoj mreži Fejsbuk neimenovana grupa objavila sliku sa natpisom "Srbe na vrbe". Sporna slika je uklonjena nakon reagovanja korisnika Fesjbuka i sajta Buka.com, međutim, Fejsbuk grupa "Srbe na vrbe" i dalje postoji.

Dešavalo se da su na Fejsbuku bile banovane benigne fotografije ili šaljive fotografije koje su samo sugerisale golotinju na privatnim profilima ili FB grupama, dok admnistratorima nisu smetale pojedine FB grupe u kojima se veličalo ustaštvo i gde je eksplicitno pisalo "Srbe na vrbe".

Ipak, lokalni Fejsbuk administratori shvatili da je mnogo veća opasnost od fašističkig udruženja nego od šaljivih sadržaja, nakon sugestija i opaski na spomenutom sajtu Buka.com, pa su uklonili i grupu na kojoj je sporna slika objavljena.

(Telegraf.rs / Buka.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA