ZA 3.000 EVRA: Klinke najčešće operišu grudi, plaćaju im roditelji!

Popularno je uvećanje grudi, korekcija nosa, liposukcija i korekcija izgleda stomaka. Sve više mladih podvrgava se plasičnoj hirurgiji, a često ih dobijaju od roditelja, kao poklon za 18. rođendan

  • 11
Devojke sa velikim grudima Foto: vasi.net

Najpopularnija operacija, što se tiče plastične hirurgije, i dalje je uvećanje grudi, ali po popularnosti se ističu i estetske procedure koje nisu hirurške, ali koje doprinose podmlađivanju. Međutim, činjenica koja zabrinjava je da se sve više mladih podvrgava plasičnoj hirurgiji, a često ih dobijaju od roditelja, kao poklon za 18. rođendan.

- I dalje je najpopularnija operacija uvećanja grudi, ali i njohvovo smanjivanje, kome se podvrgavaju žene koje su ranije preterivale u njihovom uvećanju. Postoji i trend korekcije usana, odnosno njihovo smanjivanje, a popularne su i estetske nehirurške intervencije poput ubrizgavanja botoksa i mezoterapije. Zbog njih je sve manje fejsliftinga, a popularnost ove intervencije je opala i zbog toga što je na tržištu sve više hijaluronskih preparata koji licu daju svežiji izgled - kaže doc. dr Nenad Stepić, sekretar Srpskog udruženja za plastičnu hirurgiju.

Što se tiče ostalih delova tela, popularno je uvećanje grudi, korekcija nosa, liposukcija i korekcija izgleda stomaka. Cene intervencija kreću se od 2.500 do 3.000 evra kada je u pitanju uvećanje grudi, liposukcija košta 1.500-2.000 evra po regiji, dok korekcija nosa košta od 1.500 do 2.000 evra.

- Što se tiče nehirurških intervencija, cene su slične kao i na zapadu jer se od njih i dobijaju materijali i tu nema neke značajne razlike. Ipak, sve više pacijenata iz inostranstva dolazi u Srbiju da urade neku intervenciju jer su cene znatno niže nego u ostalim delovima sveta, gde spadaju i zemlje u regionu poput Hrvatske i Slovenije. Naši hirurzi su učili od najeminentnijih svetskih stručnjaka, pa ne postoji nijedna hirurška procedura koja se radi u svetu, a ne radi se kod nas - dodaje Stepić.

On objašnjava i da je sve manje javnih ličnosti koje se podvrgavaju plastičnim operacijama, a da je sve više "običnih" ljudi.

- Plastična hirurgija više nije tabu tema. Ljudi su ranije krili da su imali određenu hiruršku intervenciju ove vrste, a danas je to normalno kao kupovina nove haljine i cipela. Čak se time i pohvale. Ono što je trend danas je da su veličnine implanata značajno manje, nego što su bile pre 15-20 godina. Zabrinjava i podatak da se sve više mladih podvrgava ovakvim operacijama, a često im intervencije poklanjaju roditelji za 18. rođendan. Ipak, smatram da sa tim ne treba žuriti - zaključuje Stepić.

(Marija Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PobesneliMaks

    8. februar 2014 | 21:39

    Nista me vise ne cudi ,majke mi..Danas se svet toliko izopacio da danasnje klinke vole izgledati kao Stanija ili pak Kim Kardasin ili neka jos starleta sa veeeelikim grudima..Iskrena da budem nikad to ne bih uradila iz prostog razloga sto ne bih podnela da mi neko strano telo unistava zlezde u tom predelu ..toliko je stetno da pojma nemate..

  • Milica

    9. februar 2014 | 02:05

    Strucnjake za plastiku imamo, a strucnjaci za operacije toliko bolesne dece, postoje samo u inostranstvu.

  • Boki

    8. februar 2014 | 22:35

    Uhh koja bolestina i izopacenost katastrofa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA