SAŠA MIRKOVIĆ: Kamen temeljac za vetropark u martu

Investicija švajcarske firme "VP Energy systems" je vredna 70 miliona evra, a očekuje se da radovi budu završeni u septembru ove godine

  • 14

Švajcarska firma "VP Energy systems" spremna je da uloži 70 miliona evra u izgradnju vetroparka na Vrškoj Čuki kod Zaječara, dogovoreno je na sastanku predsednika Skupštine Grada Zaječara Saše Mirkovića i predstavnika "VP Energy".

- Rešene su sve nesuglasice koje je ova firma imala sa Gradom Zaječarom za vreme prethodne vlasti u smislu izdavanja svih potrebnih dozvola tako da očekujemo da "prvi ašov" odnosno kamen temeljac "udarimo" već u martu - kaže Mirković, a prenosi tvbest.rs.

Direktor "VP Energy systems" Slobodan Trifunović potvrdio je da je postignut dogovor.

- Zahvalan sam Mirkoviću na kooperativnosti, jer je svima u interesu da konačno realizujemo ovu investiciju u koju ćemo uložiti 70 miliona evra – rekao je on.

Prema procenama, završetak izgradnje vetroparka na Vrškoj Čuki kod Zaječara očekuje se u septembru ove godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milisav

    24. januar 2014 | 18:17

    Kamen na temeljac jer vi verujete ovom coveku sta prica?

  • tomic

    23. januar 2014 | 14:50

    Mislim da je ovaj projekat jako bitan za grad Zajecar!! Toliko neiskoriscennih prirodnih resursa...Svaka cast!!! Ovako nesto nikada nijie bilo u gradu Zajecaru.

  • timok

    23. januar 2014 | 14:36

    Ono sto je bivsi gradonacelnik Bosko Nicic godinama upropascavao ili otezao, safasnji Predsednik skupstine, Sasa Mirkovic mora da razresava. Na svu srecu, te je sposoban covek i uspeva u svemu sto zapocne. Svaka cast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA