Ponovo oštećene ćirilične ploče u Vukovaru

Oštećene su ploče na zgradi Carinske uprave i Hrvatskog zavoda za penzijsko osiguranje i na sedištu Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), javila je agencija Hina. Ukradena je dvojezična ploča sa zgrade vukovarskog Centra za socijalnu zaštitu

  • 8

U Vukovaru su nepoznate osobe ponovo oštetile tri dvojezične table, a jedna je ukradena, saopštila je danas vukovarsko-sremska policija, javila je Hina.

Tokom jučerašnjeg dana oštećene su ploče na zgradi Carinske uprave i Hrvatskog zavoda za penzijsko osiguranje i na sedištu Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), javila je agencija Hina. Ukradena je dvojezična ploča sa zgrade vukovarskog Centra za socijalnu zaštitu.

Policija, kako se navodi, traga za nepoznatim počiniteljima.

Poslednji put dvojezične ploče su u Vukovaru oštećene u noći uoči Badnjeg dana, a prvi incidenti dogodili su se u septembru prošle godine nakon što je vlast u Hrvatskoj odlučila da sprovede Ustavni zakon o poštovanju prava manjina i uvede ćirilicu kao zvanično pismo.

Zakon obavezuje uvođenje dvojezičnosti kada pripadnici neke manjine čine više od trećine ukupnog stanovništva, što je, prema podacima popisa iz 2011. godine, slučaj u Vukovaru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cobi ns

    23. januar 2014 | 15:30

    Evropski.....?! I oni nešto nas komentarišu??Srbija je za te indijance,prepuna demokratskih tekovina,ljudskih i manjinskih prava,o kojima oni samo mogu da sanjaju!?

  • RS

    23. januar 2014 | 15:36

    Sanel ne kenjaj jebo te celi vukovar satanski grad on je bio VUKOVAR do 96god dok nije bilo satana

  • RS

    23. januar 2014 | 15:50

    sanel badava vam sve da je grad sav u zlatu kada nemate srece u njemu ni napretka. satanski grad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA