Narodna banka Srbije poklonila novogodišnje paketiće deci sa Kosmeta

- Veliko nam je zadovoljstvo da možemo da obrdujemo mališane, povodom praznika i pobiljšamo na trenutak uslova u kojima žive – rekla je Lana Krunić direktor za komunikaciju u kabinetu guvernera Narodne banke Srbije

  • 3

Predstavnici Narodne banke Srbije u saradnji sa predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju posetili su mališane koji se nalaze na lečenju u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici i uručili im novogodišnje paketiće.

- Veliko nam je zadovoljstvo da možemo da obrdujemo mališane, povodom praznika i pobiljšamo na trenutak uslova u kojima žive – rekla je Lana Krunić direktor za komunikaciju u kabinetu guvernera Narodne banke Srbije.

Ispred kanelarije za Kosovo i Metohije Vlade RS Mirko Krlić je rekao da je "velika stvar što velike ekonomske ustanove iz centralne Srbije pokazuju socijalnu i patriotsku odgovornost prema Kosovu i Metohiji.

- Ovo što narodna banka radi je najvećio draz humanosti koji pokazuje šta znači biti soijalno odgovoran prema društvu, a posobno prema deci – rekao je Krlić i istakao da je radost posebna što se na KiM deca radjaju i što je taj procenat u stalnom usponu“.

U prilog tome direktor ZC Kosovska Mitrovica dr Milan Ivanović je rekao da je pomoć stigla na pravu adresu i da je natalitet na severu Kosovu i Metohije u odnosu na prethodnu godinu veći za 20%.

Načelnik Dečijeg odeljenja dr Zoran Savić se zahvalio u ime obradovane dece i roditelja i naglasio da materijalnu vrednost ove donacije prevazilazi humana pažnja "da se NBS setila dece sa Kosova i Metohije“.

Posle Kosovske Mitrovice predastvanici NBS i Kancelarije za KiM su se uputili za Lipljan gde su učenicima nižih razreda OŠ "Braća Aksić“ uručili im 82 paketića, gde su se sreli sa svojim starim drugarima. Od 2007. god učenici ove škole jednom godišnje odlaze u posetu NBS i borave u porodicama zaposlenih, a saradnja je proširivana i unapređivana tokom narednih godina.

Sedmu godinu za redom Narodna banka Srbije organizuje dobrotvornu podelu novogodišnjih paketića deci čiji roditelji nisu u mogućnosti da im na taj način ulepšaju novogodišnje i Božićne praznike. Jedan deo paketića prikupljaju zaposleni za ometenu decu i decu bez roditeljskog staranja, a drugi donira Banka za svu ugroženu decu širom Srbije.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA