Pretnje i otkazi nisu obrazac ponašanja u Pošti Srbije

- Povodom tvrdnji, da je bilo pretnji otkazom pojedinim sindikalnim liderima, Pošta Srbije odgovorno tvrdi da ne stoji iza takvih eventualnih postupaka pojedinaca i najoštrije se suprotstavlja takvom ponašanju - navode iz ovog preduzeća

  • 3

Povodom održanog jednosatnog štrajka upozorenja zaposlenih u Javnom preduzeću "Pošta Srbije", koji je organizovao Sindikat "Nezavisnost", radi povlačenja iz procedure izmena i dopuna Zakona o radu obaveštavamo javnost da je u skladu sa Zakonom o štrajku, Pošta Srbije utvrdila minimum procesa rada, što su članovi Sindikata "Nezavisnost" uredno ispoštovali.

Imajući u vidu da Pošta Srbije vrši delatnost od opšteg interesa, štrajkački odbor je u dogovoru sa poslovodstvom dao izjavu o načinu obezbeđivanja minimuma procesa rada.

Povodom tvrdnji, da je bilo pretnji otkazom pojedinim sindikalnim liderima, Pošta Srbije odgovorno tvrdi da ne stoji iza takvih eventualnih postupaka pojedinaca i najoštrije se suprotstavlja takvom ponašanju.

Ukoliko se utvrdi da je u nekim slučajevima došlo do odstupanja od stavova poslovodstva Pošte Srbije, biće utvrđena odgovornost i primenjene odgovarajuće mere, jer pretnje i otkazi nisu obrazac ponašanja u ovom Preduzeću.

S tim u vezi, ističemo da se poslovodstvo Pošte Srbije u potpunosti pridržava svih zakona i propisa, vodeći naročito računa o potrebama i interesima korisnika poštanskih usluga.

Pošta Srbije, takođe, ističe svoj primer saradnje, razgovora i dogovora sa reprezentativnim sindikatima kroz nedavno potpisivanje Kolektivnog ugovora, koji predstavlja primer dijaloga poslovodstva i zaposlenih u Srbiji, gde su prava radnika i interesi Države zaštićena na najbolji mogući način i koji predstavlja obrazac kako u uređenim javnim preduzećima treba da se urede prava i obaveze zaposlenih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale nis

    26. januar 2014 | 00:13

    Neradnici najveci, kilometarski redovi na njihovim salterima, drski neljubazni, moze I'm se, dok ih ne privatizuju, pa kad krenu otkazi, opametice se.

  • Bojan

    24. januar 2014 | 12:13

    Uz casne izuzetke, ni rad im nije u obrascu ponasanja

  • kom

    23. januar 2014 | 22:40

    Kome da predam CV?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA