Počinje snimanje filma o Tusti iz KUD Idijota

Dokumentarac jednostavno nazvan "Tusta" snimaće se na nekoliko lokacija, tačnije u Puli, Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, Novom Sadu, Ljubljani i Skopju

  • 3

U martu će u Puli početi snimanje filma o Branku Črncu Tusti, pokojnom frontmenu benda KUD Idijoti.

Dokumentarac jednostavno nazvan "Tusta" snimaće se na nekoliko lokacija, tačnije u Puli, Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, Novom Sadu, Ljubljani i Skopju, objavio je "Jutarnji hr".

Producenti se nadaju kako će projekt biti gotov krajem 2014. godine te premijerno prikazan na ZagrebDoxu.

Prema pisanju portala Muzika.hr, producent filma je Nenad Puhovski, snimatelj Goran Legović, izvršna producentica Tamara Babun dok režiju potpisuje nagrađivani pulski redatelj Andrej Korovljev.

- Ovim filmom pokušaćemo da ispričamo puno širu priču od muzike, ona je pogonski motor i vezivno tkivo jednog puno šireg konteksta; kroz muziku KUD Idijota, njihov stav i životni put progovorićemo o ratu i raspadu Jugoslavije, surovom post-ratnom vremenu privatizacije i tranzicije, neumoljivom ponosu i prkosu kojim su se Tusta, Fric, Sale i Ptica beskompromisno suprotstavljali ludilu i bezumlju koje do danas caruje na ovim prostorima. Tusta je simbol otpora, borbe i razuma. Nadam se da će ovaj film biti podsticaj mlađim generacijama da razmišljaju svojom glavom i otrgnu se raljama pasivnog konzumerizma, apatije i konformizma - rekao je reditelj za portal Muzika.hr.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA