Unija poslodavaca: Žao nam je Radulovića

- Reforme su neophodne. Nisu bili u situaciji da ih sprovedu ministar Radulović i njegov sastav ministarstva, međutim, bilo koji naredni ministar će, takođe, morati da sprovede ozbiljne reforme inače, zaista, nemamo budućnost - kaže predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković

  • 11

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković izjavio je danas da žali zbog odluke ministra privrede Saše Radulovića da podnese ostavku, ali i da će svaki drugi ministar koji dođe na njegovo mesto morati da sprovede slične reforme, jer zbog situacije u kojoj se zemlja nalazi nema mnogo izbora.

Atanacković je u izjavi Tanjugu istakao da, s obzirom na velike pritiske koji su postojali protekle nedelje, nije iznenađenje što je ministar Radulović odlučio da podnese ostavku.

- Reforme su neophodne. Nisu bili u situaciji da ih sprovedu ministar Radulović i njegov sastav ministarstva, međutim, bilo koji naredni ministar će, takođe, morati da sprovede ozbiljne reforme inače, zaista, nemamo budućnost - istakao je on.

Prema rečima Atanackovića, "Vlada mora da gleda opšti interes jer uvek će biti nezadovoljnih, a ako budemo nastavili putem kojim smo do sada išli, ne piše nam se dobro".

I Potpredsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća Milan Knežević izjavio je danas da se ostavka ministra privrede Saše Radulovića očekivala od dana njegovog imenovanja, pošto je na to mesto došao kao nestranačka ličnost i "drznuo se da sprovodi realne reforme".

- Ostao je usamljen u svojim namerama, jer je pretio da svojim reformskim potezima ugrozi jedinog vladinog dugogodišnjeg miljenika koji se zove javni sektor i koji je presudno uticao na ishode svih dosadašnjih izbora - ocenio je Knežević

Ranije u toku dana oglasio se i predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović, koji je poručio da je Radulović odavno trebalo da bude smenjen.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš NS

    25. januar 2014 | 14:20

    Pa naravno da je poslodavcima žao što neće moći još više da izrabljuju radnike. Svakog novog "Radulovića" oterati što pre.

  • Zoran

    25. januar 2014 | 18:22

    Alo Trutovi, sve to sto je Radulovic predlagao stoji u zakonima najrazvijenijih drzava Evrope i stojace u zakonu o radu Srbije. I samo vi dizite halabuku i dalje ali to se izbeci nemoze. Pojeli ste i ispraznili sve fondove. Para za Trutove vise nema. Predjite i vi u Robovlasnike kako jedan od vas ovde napisa

  • A

    25. januar 2014 | 14:49

    Banda poslodavaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA