Poštom poslali svinjske glave izraelskoj ambasadi i sinagogi

Paket za sinagogu isporucen je u petak, kojoj je istovremeno upućen anonimni telefonski poziv da se na tom mestu nalazi bomba. Iste takve kutije ranije su stizale u sinagogu i Jevrejski muzej

  • 2

Kutije sa svinjskim glavama poslate su na adrese izraelske ambasade u Rimu i sinagoge u tom gradu, objavili su italijanski mediji.

Paket sa svinjskom glavom, poslat na adresu ambasade u rimskom kvartu Parioli, presrela je policija, pošto su iste takve kutije ranije poslate u sinagogu i Jevrejski muzej.

- Onaj ko vređa jevrejsku zajednicu, vređa i Rim. Oštro osuđujemo svaku vrstu zastrašivanja - napisao je gradonačelnik Rima Injacio Marino na svom Tviter nalogu.

Paket za sinagogu isporucen je u petak, kojoj je istovremeno upućen anonimni telefonski poziv da se na tom mestu nalazi bomba, preneo je AFP. Stručnjaci za eksploziv otišli su na lice mesta, ali su tamo pronašli svinjsku glavu, najverovatnije nabavljenu u obližnjoj klanici.

Policija sada istražuje otiske prstiju i radi DNK analizu sa kutija, koje su bile zalepljene selotejpom i poslate iz ispe poštanke kompanije. Incident se dogodio samo nekoliko dana pre Međunarodnog dana posvećenog žrtvama holokausta, koji se obeležava 27. januara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Inkvizitor

    25. januar 2014 | 20:04

    To ti pričam.....

  • Т.М.

    26. januar 2014 | 12:54

    Цензори, страх вас од јевреја, ниједну критику о њима не смете да објавите!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA