Žalite se, pa će vam EPS vratiti pare!

Iz EPS-a poručuju s obzirom na to da nije došlo do sistemske greške u obračunu, nema ni osnova za proveru svih računa. Svi koji sumnjaju u ispravnost računa treba da podnesu reklamaciju i odgovor na žalbu dobiće u roku od tri dana

  • 13

Iz EPS-a poručuju da neće kontrolisati sve decembarske račune.

Dosad je oko 30.000 građana odlučilo da podnese reklamaciju na račun koji su dobili. Ipak, značajno je više onih koji su dobili veći račun u januaru nego u decembru.

- S obzirom na to da nije došlo do sistemske greške u obračunu, nema ni osnova za proveru svih računa. Svi koji sumnjaju u ispravnost računa treba da podnesu reklamaciju i odgovor na žalbu dobiće u roku od tri dana - kažu za "Blic" u Elektroprivredi Srbije i dodaju da potrošač koji smatra da je na njegovom decembarskom obračunu za struju više kilovata od potrošenih, sam odlučuje da li će taj račun podmiriti pre ili posle reklamacije.

Ipak, ako se obaveza ne izmiri u roku, a ekipe distribucije posle provere utvrde da su njegove sumnje bile neopravdane i da je račun bio tačan, neće imati popust za redovno plaćanje već će mu biti obračunata zatezna kamata za kašnjenje.

Kako tvrde u Elektroprivredi, kupcima električne energije kod kojih su kilovati loše izbrojeni, biće izdat novi račun sa dodatnim rokom za popust od pet odsto.

Pre odlaska na šalter, potrošač prvo treba da proveri stanje na brojilu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • duladula

    26. januar 2014 | 10:36

    Znaci, opet cekamo u redovima. Sramota! Zasto sami ne ispravite gresku, nego ste to namerno uradili, nema para u budzetu, pa jos malo da se ogrebete. Ima li kraja?

  • Nesalomivi

    26. januar 2014 | 11:29

    Super nam je drzava sve lopov do lopova

  • Ja

    26. januar 2014 | 12:13

    Ukinete (Šešeljeve tarife koje su uvedene 90-tih) zelene, crene, plave, ljubicanstvene... GRATIS i AKCIJE svi daju potrosacima, samo vi KAZNJAVATE svoje potrosace! SAD KAZNITE SAMI SEBE, jer vam to odlicno ide

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA