U eksploziji granate poginulo šestoro dece!

Načelnik lokalne policije u mestu na severozapadu Pakistana kaže da su se deca, stara između sedam i 12 godina, igrala granatom u blizini svoje kuće u gradu Hangu kad je došlo do eksplozije

  • 2

U eksploziji ručne granate je danas na severozapadu Pakistana poginulo šestoro dece, dok je jedno dete povređeno, saopstili su pakistanski zvaničnici.

Načelnik lokalne policije Aftikar Ahmed je izjavio da su se deca, stara između sedam i 12 godina, igrala bombom u blizini svoje kuće u gradu Hangu kad je došlo do eksplozije, prenela je agencija AFP.

- Tom prilikom su poginula petorica dečaka i jedna devojčica. Još jedno dete je povređeno - rekao je Ahmed.

Drugi neimenovani policijski zvaničnik je rekao da su poginula deca braća i sestre, čija je porodica izbegla iz susedne pokrajine Orakzaj, gde se vojska bori s talibanima.

Grad Hangu je često meta napada militanata, pa je tako početkom januara jedan 15-godišnji dečak iz susednog sela žrtvovao sopstveni život da bi sprečio bombaša-samoubicu da uđe u njegovu školu i tamo se raznese.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA