OTAC UBIJENOG NAVIJAČA IVANA PEROVIĆA: Država mi ponovo ubila sina!

- Policija je slabo obavila istragu, tužiteljka je bila takva da ni Hitlera ne bi mogla da optuži za bilo šta, a sudija koja je vodila proces je bila naklonjena odbrani - kaže otac ubijenog Ivana, Raša Perović

  • 40

Odluka Višeg suda u Beogradu da oslobodi krivice pripadnike navijačke grupe Alkatraz Vladimira Maljkovića, Milana Krasića i Marka Isakovića za ubistvo Ivana Perovića koje se dogodilo 23. 10. 2011. godine na Novom Beogradu šokiralo je srpsku javnost, dok otac ubijenog mladića optužuje državne organe da su najviše doprineli ovakvoj presudi.

Radivoje Raša Perović, u razgovoru za Telegraf.rs, ogorčen je ovakvom presudom i ističe da se takva odluka očekivala od samog početka i da je kao kruna loše vođenog procesa došla oslobađajuća presuda za optužene pripadnike Alkatraza.

- Svi su zatajili. Na kraju ispada da moj Ivan uopšte nije ubijen, da je živ i zdrav, a ne da je brutalno ubijen na ulici hicima upućenih iz automobila u pokretu. Opravdano sumnjam da je neko iz vrha države vršio pritisak na istragu i na ljude koji su bili u sudskom procesu. Policija je slabo obavila istragu, tužiteljka  je bila takva da ni Hitlera ne bi mogla da optuži za bilo šta, a sudija koja je vodila proces je bila naklonjena odbrani. Kada se sve to skupi, ubice su dobile slobodu, a moj sin je po drugi put ubijen. Ovaj put, od strane države - kaže Perović.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

On ističe da je ceo postupak bio vođen u toliko lošoj meri, da njegova supruga poslednjim ročištima nije ni prisustvovala, jer su advokati odbrane vodili glavnu reč u postupku i bili veoma nadmoćni u odnosu na tužioca.

- Ona nije mogla više to da posmatra, jer se suđenje pretvorilou farsu. Nisam mogao da verujem da ne mogu da potvrde očigledno ubistvo. Ubice su u begu od prvog dana i nisu se ni pojavljivali na suđenjima, pa su preko svojih advokata poručivali da su nevini i da nisu oni bili u automobilu. Uprkos tome što se desilo u delu grada čije su ulice prekrivene kamerama, na nekoliko stotina metara od policijske stanice, doneta je oslobađajuća presuda za ubice mog sina. Pa ceo svet je video dokumentarnu seriju u kojoj se jedan od optuženih javno hvali da svoje sukobe sa drugima rešava oružjem. Džaba sve, sada su on i njegovi drugovi oslobođeni, a čujem i da im se sprema svečan doček, kako bi proslavili presudu - navodi otac ubijenog Ivana.

Zbog svega što se dogodilo, on se sprema da tuži državu, jer je na slučaju njegovog sina dokazano kako se zločinci ne kažnjavaju, i kako je moguće neometeno ubiti nekog, a da se za to ne odgovara.

- Vlada Srbije i svi njeni zvaničnici se kunu u borbu protiv kriminala i korupcije, a većeg kriminala i korupcije nema nego u njihovim organima kao što je policija, sud i tužilaštvo. U obrazloženju presude  je rečeno da je doneta tako jer nema konkretnih dokaza, kao i time što DNK sa čaura koje su ispaljene ne odgovoraju licima koja su optužena. Smejurija i čista laž. Međutim, ja sa ovim neću da se pomirim. Tužiću državu Srbiju jer su to njeni organi pravosuđa i policija. Neće se na ovome završiti i neću da ubistvo mog sina ostane nerešeno - najavljuje Perović.

Podsetimo postupak protiv pripadnika navijačke grupe Alkatraz Vladimira Maljkovića, Milana Krasića i Marka Isakovića, koji je prethodnih šest meseci vođen pred Višim sudom u Beogradu, završen je izricanjem oslobađajuće presude za sve optužene za krivično delo teškog ubistva dvadesetogodišnjeg navijača Ivana Perovića.

Presuda je doneta u odsustvu Maljkovića i Isakovića, za kojima je bila izdata poternica. Milanu Krasiću je odlukom suda produžen pritvor "usled preinačenja dela".

Prema navodima optužnice, Krasić je sa suvozačkog mesta auta kojim je upravljao Maljković a na čijem je zadnjem sedištu sedeo Isaković uperio pištolj u grupu pripadnika "Zabranjenih", nakon čega su usledili hici. Svedoci iz Perovićevog društva su u toku postupka izmenili svoja svedočenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad Minic

    27. januar 2014 | 20:03

    PA da je Francuz bilo bi pola srbije u zatvoru... Za Brisa Tatona leze u zatvoru nevini a kad je Srbin u pitanju nikom nista...

  • Avet

    27. januar 2014 | 20:53

    Je*es drzavu u kojoj su navijaci zasticeni kao bele mecke! Podrska coveku da istera stvari na cistac! Izgubio je dete i zasluzuje pravdu!

  • Goran76

    27. januar 2014 | 21:22

    Ne znam za vas al ja da sam na mestu coveka uzeo bi stvar u svoje ruke..mozda je surovo ali sam bi presudio ubici mog sina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA