Hrvatski premijer kritkovao katoličku crkvu

- Bilo bi mi drago da je ovde katolička crkva zastupljena na nivou na kojem su zastupljene druge verske zajednice. Očito još treba vremena - kazao je Milanović povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na holokaust i nedolazak predstavnika crkve na skup

  • 8

Premijer Zoran Milanović oštro je u Saboru kritikovao katoličku crkvu zato što je na obeležavanje Međunarodnog dana sećanja na holokaust bila zastupljena na nižem nivou od drugih crkava i verskih zajednica.

Skupu su, naime, prisustvovali najviši državni zvaničnici, zastupnici i predstavnici verskih zajednica, dok je Katoličku crkvu predstavljao moderator Nadbiskupskog duhovnog stola Nedeljka Pintarića.

- Bilo bi mi drago da je ovde katolička crkva zastupljena na nivou na kojem su zastupljene druge verske zajednice. Očito još treba vremena - kazao je Milanović na kraju svog govora, preneli su hrvatski mediji.

Odmah je, međutim, stigao i odgovor iz katoličke crkve u kojem se kaže da premijerovo prozivanje nije primereno i da nijedan biskup nije došao u Sabor zato što je istovremeno održavana sednica Hrvatske biskupske konferencije.

- U Zagrebu se već 15. godina u januaru održava veće Hrvatske biskupske konferencije i tako je i danas - rekao je novinarima u Saboru Pintarić dodavši da je iz Crkve blagovremeno javljeno da će on prisustvovati obeležavanju holokausta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki Mix

    27. januar 2014 | 16:19

    pa katolicka crkva je odobravala holokaust i etnicko ciscenje i pokrstaanje stanovnistva,a hrvatski katolicki svestenici otvoreno podrzavaju Ante Pavelica i ustase,sta se moglo ocekivati drugo jedino kada bi se Vatikan odrekao hrvatskih biskupa ali to nije moguce posto oni rade po nalogu Vatikana

  • Tutor

    27. januar 2014 | 16:36

    Antihristova crkva nacistička! Tek će oni odgovarati za svoje grehe.

  • Vase ime

    27. januar 2014 | 18:02

    Pa naravno da nece doci na obelezavanje kada su oni direktno odgovorni za smrt preko 1500000 ljudi, valikom vecinom Srba, samo u NDH

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA