NAJVEĆE ZAVODNICE SVIH VREMENA: Od agentkinja, preko vladarki do filmskih diva (FOTO)

Nekome su više, nekome manje lepe, ali jedno je neosporno. One su najveštije od svih žena baratale muškarcima. Saznajte ko se našao na listi najvećih zavodnica u istoriji

  • 2

Od agentkinja, preko filmskih divi do surovih vladarki i književnica, "Hafington post" donosi listu najvećih zavodnica svih vremena, a mi vam je prenosimo.

Kleopatra

Zavela vladare sveta

Dovoljno je da vas podsetimo da je drevna egipatska kraljica zavela dvojicu najvećih vojskovođa - Julija Cezara i Marka Antonija vođe tada najmoćnijeg - Rimskog Carstva. Legenda kaže kako je Cezara upoznala tako što se zamotala u tepih i naredila svojim podanicima da je doslovno i lično "dostave" caru.

Katarina Velika

Ljubavnicima poklanjala zemlje

Ruska carica upamćena je po velikom broju ljubavnika. Kažu da je bila nezasita ljubavnica s velikim seksualnim apetitom. Ljubavnike je imala uz sebe dok joj nije dosadio, a zatim bi im poklanjala zemlju ili titule samo da bi ih se lakše rešila.

Vajolet Gordon Vudhaus

Živela sa četiri muža

Ova engleska dama bila je poznata čembalistkinja koja je živela s četiri muža pod istim krovom. Od njih četvorice, samo je jedan bio legalan muž. Jedan od njih, Vilijem Berington izjavio je kako su se prvi i jedini put svi posvađali zbog partije kriketa. To što dele jednu ženu nije im smetalo.

Mata Hari

Zavođenjem izmamljivala državne tajne

Holandska egzotična plesačica bila je zvezda pariskog noćnog života početkom 20. veka, zahvaljujući svom provokativnom stilu plesanja. Bila je ljubavnica moćnih muškaraca i s njima je proputovala celu Evropu. U Prvom svetskom ratu iskoristila je svoj eroticizam, postala nemačka špijunka i zavođenjem izvlačila bitne informacije iz svojih "žrtvi". Naposletku je pogubljena zbog špijunaže.

Volis Simpson

Zbog nje je princ Edvard ostavio presto

Bila je tri puta razvedena kada je ranih 30-tih prošlog veka upoznala engleskog princa Edvarda. Postali su ljubavnici 1934. godine. Kada je Edvard postao kralj 1936., njegova Volis je proglašena nepoželjnom za kraljevsku porodicu. Zaljubljeni kralj zbog toga je abdicirao s trona i zauvek ostao veran fatalnoj Volis.

Anais Nin

Zagovornica poligamije

Muza Henrija Milera. Žena koja je uvek imala ljubavnika. Legendarna književnica poznata je po svom radu i po svojim aferama. Anais je takođe bila zagovornica poligamije. Dok je bila u braku s Hjuom Gilerom zaljubila se u Ruperta Pola i s obojicom održavala vezu.

Merilin Monro

Bila ikona Kenedijevih

Bila je najveća zavodnica 20. veka, obožavana od svih muškaraca. Zavodila je pisce, igrače bejzbola, američkog predsednika Kenedija i njegovog brata. To ju je, navodno, koštalo života. Iako je po službenoj priči Merilin umrla od predoziranja tabletama, urbane legende kažu kako ju je zapravo ubila američka tajna služba.

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kraljevcanka

    27. januar 2014 | 19:40

    Ipak je Merlin jedinstvena, ujedno i simbol zenstvenosti.

  • Т.М.

    28. januar 2014 | 08:19

    Е да ми је нека Катарина Велика...Ем секс, ем кућа и земља. Woo Hoo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA