U dva napada u Nigeriji više od 70 mrtvih

Islamistička sekta Boko Haram okrivljuje se za napade u Nigeriji, gde su u prvom naletu poginule 22 osobe, a u drugom najmanje 52, dok je 300 kuća uništeno

  • 4

Tokom dva napada u Nigeriji poginulo je više od 70 ljudi, javljaju agencije. Prvi napad, tokom koga su poginule 22 osobe, dogodio se u severoistočnom selu Vaga Čakava, u nigerijskoj državi Adamava, oblasti gde je islamistička sekta Boko Haram u sukobu sa vojskom.

Napadači su aktivirali bombe i pucali u masu ljudi tokom napada izvršenog u jednoj katoličkoj crkvi, pre nego što su počeli da pale kuće i uzimaju stanovništvo kao taoce tokom četvorosatne opsade, izjavili su danas svedoci, a preneo Rojters.

U drugom napadu u selu Kavuri, osobe za koje se sumnja da su islamski ekstremisti upotrebile su juče eksplozivna sredstva, usmrtivši najmanje 52 osobe i uništivši više od 300 kuća, naveli su bezbednosni zvaničnici,

Napadači su postavili nekoliko eksplozivnih naprava na pijaci, kako su rekli zvaničnici koji su govorili pod uslovom da ostanu anonimni. Za napad se okrivljuje Boko Haram, preneo je AP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA