Rus kojeg je Srbija izručila prerezao vene u pritvoru!

Lider desničarskog pokreta "Ruski obraz" Ilja Gorjačev, koji je izručen Rusiji novembra 2013. godine, prerezao je sebi vene, tvrdi njegov advokat

  • 13

Advokat Ilje Gorjačeva, Mark Fejgin, tvrdi da je njegov klijent prerezao sebi vene u pritvorskoj ćeliji moskovske pritvorske jedinice "Butirka".

Fejgin je tu vest objavio na Tviteru, uz sliku dokumenta na kome su doktori utvrdili njegove povrede. Sve se dogodilo 22. januara, a kako se navodi na lekarskom dokumentu, Gorjačeve obe podlaktice su bile isečene kod zglobova. On je posle toga odmah prebačen u drugu ćeliju.

Fejgin je rekao da se Gorjačev odlučio na takav čin zbog pretnji i pritisaka zatvorenika sa Severnog Kavkaza, sa kojima je delio ćeliju broj 116. Fejgin je takođe rekao da namerava da pokrene krivični postupak zbog uticanja na Gorjačeva za vreme istrage.

Ilja Gorjačev, lider desničarskog pokreta "Ruski obraz", posle ovog incidenta je prebačen u ćeliju u kojoj održavaju kaznu lica "slovenske spoljašnjosti" (termin iz ruskog krivičnog prava).

Srbija je Gorjačeva izručila Rusiji 8. novembra 2013. godine zbog optužbe za umešanost u osam ubistava, ali i zbog drugih teških krivičnih dela. Gorjačevi advokati su tvrdili da je optužba protiv njihovog klijenta u Rusiji iskonstruisana iz političkih razloga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    28. januar 2014 | 15:04

    Bekime,smrdiš govno jedno nepismeno!Marš odavde,širiš nesnosan smrad primitivizma,nepismenosti!!!Čitaj vaše novine,ako uopšte imate,tupsone retardirani!!!

  • ivan

    28. januar 2014 | 13:15

    kako mi njima sve isporučujemo a oni nama ništa...

  • Ševarice

    28. januar 2014 | 12:24

    Izdali smo brata, to je smrtni greh!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA