BOR: Kanađani pronašli bogata ležišta bakra i zlata!

Ležišta koja su pronašli Kanađani imaju 2,6 odsto bakra u rudi i 1,5 grama zlata po toni, dok se u borskim i majdanpečkim rudnicima eksploatiše ruda sa najviše 0,35 procenata bakra

  • 11

Kanadska kompanija "Reservoar minearls" objavila je da je u okolini Bora pronašla ležište sa 1,7 miliona tona bakra i 98 tona zlata, dok je u Boru, za 110 godina rudarenja, iskopano oko pet miliona tona bakra i blizu 160 tona zlata.

Ležišta koja su pronašli Kanađani imaju 2,6 odsto bakra u rudi i 1,5 grama zlata po toni, dok se u borskim i majdanpečkim rudnicima bakra eksploatiše ruda sa najviše 0,35 procenata bakra.

Nezavisna rudarska konsultantska kuća "SRC" iz Velike Britanije, potvrdila je ove rezultate i preporučila dodatna ulaganja u istraživanja od 20 miliona dolara, kako bi "projekat ušao u fazu veće sigurnosti".

(G. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Partybreaker

    28. januar 2014 | 15:45

    Svi se obogatise na nasim nalazistima sem nas samih....e e e srbijo...

  • Vlada

    28. januar 2014 | 16:28

    Mi ili smo retardirani ili ovo namerno radimo...Sta kao nismo mogl ida proucimo mi da li ima bakra i zlata nego moramo da damo Kanadjanima??? Posle kukamo kako smo siromasni i uzimamo kredite i od kurte i od murte...ma tako nam i treba, sta se ja nerviram

  • eto to su i takve su

    28. januar 2014 | 16:55

    Promene vazecih zakona, reforme, zakona o stranim ulaganjima itd! Za sve one koji zele, mogu i hoce da se brzo nakupe para, a za budale Srbe da budu srecni da mogu da kopaju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA