SAMO ZA ONE S JAKIM ŽELUCEM: Austrijanci klali Srbe u Prvom svetskom ratu! (FOTO)

Na snimcima iz austrijskih arhiva i privatnih kolekcija može se videti vešanje Srba u Kruševcu, Čačku, Užicu, kao i mnoga druga zlodela počinjena našem narodu

  • 50

Na Fejsbuku su se pojavie fotografije egzekucija koje su počinile austrijske jedinice nakon okupacije Kraljevine Srbije u Prvom svetskom ratu.

Snimci su iz austrijskih arhiva i privatnih kolekcija. Na njima se mogu videti vešanja Srba u Kruševcu, Čačku, Užicu i sa dugih nepoznatih mesta. Austrijski vojnici u paradnim položajima svečano poziraju fotografima.

Na fotografiji iz Kruševca, piše Bane Gajić, na čijem profilu su postavljene fotografije, nalazi se potpis ratnog fotografa srpske Vrhovne komande Riste Marjanovića.

On se nalazio na čelu grupe koja je po naredbi Princa Aleksandra I Karađorđevića na bojnom polju sakupljala i obrađivala fotografije zločina nađenih kod zarobljenih i poginulih austrijskih vojnika.

Upozorenje: uznemirujući sadržaj:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    29. januar 2014 | 20:45

    I sada posle prvog i drugog sv. rata treba da verujemo germanskoj rasi (uključujući i engleze)?Pa kratak je period od sto godina da se zaborave ovakvi zločini a Gorbi je pojeo g.... što je srušio zid u Berlinu...majmun koji sada uživa u SAD i zabole ga stojko što ja pišem o njemu.

  • Mici

    29. januar 2014 | 20:57

    I nikad nikakvu odstetu nismo dobili ni trazili, uvek smo bili borci za slobodu a danas svi ti fasisti i zlotvori diriguju a nama uvaljuju svoje zlocine.

  • Xxx

    29. januar 2014 | 21:02

    Zar nije da ratni zlocini nikad ne zastaraju? Eto lepo sa slikama pa direktno u hag.a pa da hag je osnovan samo za srbe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA