NIKOLIĆ: Sutra saopštavam datum izbora

Nikolić je izjavio da je vlada imala jednu rekonstrukciju i da je s pravom shvatila da treba da proveri kako stoji pitanje legitimiteta, a potom da se ubaci nova energija u sastav vlade

  • 7

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić saopštava da će najverovatnije sutra obavestiti javnost o raspisivanju izbora i datumu njihovog održavanja.

Nikolić je to rekao pošto su mu premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić doneli obrazložen predlog vlade za raspuštanje parlamenta.

Nikolić kaže i da će vanredne parlamentarne izbore raspisati u skladu sa Ustavom. Predsednik ističe da su svi svesni da je vlada učinila mnogo i ostvarila mnoge ciljeve, a jedan od najvažnijih je početak pregovora sa EU.

Nakon sastanka u Predsedništvu s Dačićem i Vučićem, koji su mu predali obrazložen predlog vlade da raspusti skupštinu i raspiše izbore, Nikolić je rekao da je vlada imala jednu rekonstrukciju i da je s pravom shvatila da treba da proveri kako stoji pitanje legitimiteta, a potom da se ubaci nova energija u sastav vlade.

- Nakon toga, ljudi koji budu izabrani na parlamentarnim izborima na jednoj čvrstoj i solidnoj osnovi koju je postavila ova vlada, nastaviće da grade našu evropsku Srbiju, evropsku kuću, sigurnu od kriminala i kuću koja će izgradjivati svoju ekonomiju i izvršiti reforme - rekao je Nikolić i poručio da su pred novom vladom veliki poslovi.

On je naglasio da Srbija neće stati u kampanji i da će funkcionisati sve institucije.

- Obratiću se sutra, jer postoji želja vlade da se ovaj problem brzo reši, postoji želja skoro svih poslaničkih grupa da se parlamentarni izbori održe što pre, ja ću poštovati Ustav Srbije kao i uvek, tako da ćete biti obavešteni najverovatnije tokom sutrašnjeg dana o datumu održavanja vanrednih parlametnarnih izbora - rekao je presednik Srbije.

Vlada Srbije je predlog za vanredne izbore obrazložila potrebom da se obezbedi što šira podrška reformama i modernizaciji društva.

Predsednik Srbije na osnovu tog obrazloženja, najkasnije sutra, 29. januara može da raspiše vanredne parlamentarne izbore kako bi se oni održali 16. marta, istog dana za kada su zakazani i beogradski izbori. Biće to 10. parlamentarni izbori od uviđenja višestranačja, a 7. vanredni.

(Telegraf.rs / Beta, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    28. januar 2014 | 19:06

    Ja vas molim raspisite i predsednicke izbore. Pa neka dune neki vetar i sve vas oduva...

  • Ajs

    28. januar 2014 | 18:59

    Znači zbog vanrednih izbora su uvedene mere štednje... Košta to, košta!

  • ne lupetajte SNS-ovce

    28. januar 2014 | 19:40

    Pocinje cirkus! Srbija u svom elementu klovnovi, "glupi avgusti", dborske budale, poltroni i kreteni svake vrste i politickih opredelenja; opet je stiglo vase vreme!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA