RRA DO PONEDELJKA DONOSI ODLUKU: Ko će dobiti nacionalnu frekvenciju?

- Savet će početkom sledeće nedelje održati sednicu na kojoj će se odlučiti koja televizija će dobiti nacionalnu frekvenciju - rekao je zamenik predsednika RRA Goran Karadžić

  • 10

Bitka za još jednu televiziju sa nacionalnom gledanošću biće završena do početka sledeće nedelje. Republička radiodifuzna agencija će najverovatnije u ponedeljak doneti odluku da li nacionalna frekvencija "ide u ruke" TV Novoj ili televiziji Kopernikus.

Sve provere ova dva kandidata su završene i očekuje se da Savet RRA zakaže sednicu na kojoj će konačna odluka biti doneta.

Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić kaže da je tokom današnjeg dana završena i poslednja provera ove dve televizije.

- Tokom današnjeg dana obišli smo prostorije ova dva emitera. U obilasku je bilo šest članova Saveta, dok su tri bila sprečena da prisustvuju obilasku. Emiteri su nas tokom današnjeg dana upoznali sa svim stvarima i elaboratima - kaže Karadžić i objašnjava da će odluka RRA o dodeli frekvencije biti doneta u najskorijem roku.

- Savet će početkom sledeće nedelje održati sednicu na kojoj će se odlučiti koja televizija će dobiti nacionalnu frekvenciju - kaže zamenik predsednika RRA za Telegraf.

Podsećamo, RRA je za spornu frekvenciju koju je koristila TV avala konkurs raspisala još tokom leta, ali je on prošao neuspešno. Prošli put su takođe konkurisale TV Nova, u osnivanju, i TV Kopernikus, ali nacionalna frekvencija nije dodeljena, jer nijedna od zainteresovanih stanica nije dobila potrebnu većinu glasova članova Saveta RRA.

S obzirom na to da su se i na ponovljeni konkurs javile iste televizije, postavlja se pitanje da li se moralo toliko čekati na ovu odluku.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DREAM

    28. januar 2014 | 22:31

    TV NOVA za drugaciji pristup informisanju,za produkciju i novine na ovim prostorima.Nadam se da ce RRA imati u vidu programske seme emitera do sada i njihovo krsenje odredbi koje su jasno definisane i vaze za sve!TV NOVA za novo vreme!

  • Vlajko

    28. januar 2014 | 23:03

    Samo NOVAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!

  • Thrylos

    28. januar 2014 | 22:43

    Sta ovi u rra rade osim sto primaju pare? Ako Nova ne dobije frekvenciju onda cemo duboko upasti u mulj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA