NE DAJU MI IDIOTI: Šta je Mladić rekao Karadžiću po završetku suđenja (VIDEO)

- Gospodine predsedniče, ja ne mogu i ne želim da svedočim zbog mog zdravstvenog stanja. Prema savetu svojih advokata izjavljujem da zadržavam svoje pravo da ne svedočim - izjavio je Mladić u obraćanju Haškom sudu

  • 36

Na suđenju prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić nazvao je sud satanskim i izrazi nezadovoljstvo što mu nisu dozvolili da pročita izjavu koju je unapred spremio za svedočenje na suđenju Karadžiću.

Pitanje koje je Karadžić uputio Mladiću bilo je da li je među njima postojao dogovor ili razumevanje da se proteraju muslimani i Hrvati koji su živeli na teritorijama pod kontrolom srpskih snaga?

- Gospodine predsedniče, ja ne mogu i ne želim da svedočim zbog mog zdravstvenog stanja. Prema savetu svojih advokata izjavljujem da zadržavam svoje pravo da ne svedočim i odbijam da svedočim zbog mogućnosti da mi bude ugroženo zdravstveno stanje kao i moja prava kao optuženog u mom predmetu", ponovio je Mladić istakavši da može, ako mu dozvole da pročita ono što je napisao. „Sedam strana nije mnogo, a biće interesantno", kazao je Mladić.

Karadžić je bio voljan da dozvoli Mladiću da pročita pripremljen govor jer nije znao šta je u njemu. Međutim, predsedavajući sudija je to odbio.

- Hvala što ste mi zabranili da govorim ono što sam napisao. Potvrđujete tezu da Tribunal nije sud već satanski sud - rekao je Mladić kada su mu kazali da je njegovo svedočenje završeno.

Pri izlasku iz sudnice on se izvinio Karadžiću.

- Radovane hvala i izvini, molim te, ne daju mi idioti - rekao je Mladić Karadžiću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima

    29. januar 2014 | 00:10

    Generali nasi,prodani od svojih,tuzno da tuznije ne moze biti.Bili su na prvoj liniji fronta,cuvali svoju zemlju i zastavu a sada trunu u kazamatu.Srbijo sram da te bude

  • Srb Cop

    29. januar 2014 | 00:10

    Covek je 300% u pravu. Pravda za Generala Ratka Mladica!

  • NL

    29. januar 2014 | 00:08

    Zalosno i tuznono da se samo Srbima tuzi, mada smo svi svedoci, da su svi ucestovali u tom prokletom ratu, bili Muslimani ili Hrvati. Koliko su Muslimani i Hrvati pobili Srba to se nigdje ne spominje. Da istina je sto Gospodin Mladic kaze, ovo je Satanski Sud , ovde nema pravde......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA