ROK ISTIČE DANAS: Rušiće objekte koji nisu prijavljeni za legalizaciju!

Za legalizaciju se ne mogu prijaviti samo objekti izgrađeni posle 1. novembra 2013. godine, a svi građani koji su predali zahteve do 11. marta 2010. ne moraju ih ponovo podnositi

  • 5

Rok za legalizaciju objekata sagrađenih do 1. novembra prošle godine, ističe danas. Ministarstvo građevine i urbanizma ne planira novi rok, a sankcija za bespravno izgrađene objekte koji nisu prijavljeni biće rušenje.

U Ministarstvu građevinarstava očekuju da svoje nelegalne objekte prijave oni koji su propustili to da urade do 11. marta 2011. godine, kada je bilo prethodno prijavljivanje, kao i oni koji su gradili posle 11. septembra 2009. godine.

- Po starom dobrom običaju naši građani čekaju bukvalno poslednji dan da podnesu nove zaheve za legalizaciju. Stvarni broj nelegalnih objekata je mnogo veći od broja podnetih zahteva, i po gruboj proceni na teritoriji Srbije ima ih oko pola miliona - navodi pomoćnica ministra građevine, Aleksandra Damnjanović i dodaje da je rušenje objekata u skladu sa svim zakonima o legalizaciji.

Za legalizaciju se ne mogu prijaviti samo objekti izgrađeni posle 1. novembra 2013. godine, a svi građani koji su predali zahteve do 11. marta 2010. ne moraju ih ponovo podnositi. Pored objekata čiji su se vlasnici prijavili za legalizaciju, ne mogu da budu srušeni i oni koji su upisani u katastar po Zakonu o posebnim uslovima za upis prava svojine na objektima izgrađenim bez građevinske dozvole.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    29. januar 2014 | 12:29

    Ma da, kako da ne. Bas da vidim ko ce da rusi kuce ovom jadnom narodu koje su jedva sagradili. To znaci da ce uskoro dobar deo ove sirotinje, osim sto je gladna biti i bez krova nad glavom. Znate li vi da su generacije ulagale u te kuce, a sad ce ovi bezgresni to da ruse. Jadni mi sa njima takvim pravednim.

  • Miloš

    29. januar 2014 | 11:47

    Živo me interesuje, kako će izgledati to"rušenje" nelegalnih objekata. Selektivno..., ili svima ruše.... Ili nikom, kao dosad.

  • Aca

    29. januar 2014 | 13:22

    To mozda vazi za obican svet.. Tesko da ce rusiti kuce tajkunima od po nekoliko miliona...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA