VEROVALI ILI NE: Četnici se 1943. žalili nemačkoj komandi da ih vređaju ustaše!

U dopisu komandantu nemačke odbrane četnički komandant iz Benkovca, usred Drugog svetskog rata, zatražio je od njega da se upozore ustaše koje su mirnim ljudima na ulici vređali majku, oca i nacionalnost

  • 33

Na Fejsbuku je osvanuo dokument u kojem se može pročitati kako se četnici 1943. godine, usred Drugog svetskog rata, žale nemačkoj komandi da ih vređaju ustaše!

U dopisu komandanta četničkog odreda iz Benkovca (nekad Jugoslavija, danas Hrvatska, blizu Knina - prim.aut.), komandantu nemačke odbrane piše kako su ustaše "vređale četnike pogrdnim i nepristojnim rečima".

U tekstu je dalje navedeno i kako su ustaše četnicima "vređale majku, oca, nacionalnost", ali i kako bi vinovnici ispada trebalo da budu upozoreni da se ubuduće "mirni ljudi ne vređaju po ulici, jer je to u interesu mira i reda".

Komandant četničkog odreda je dopis "zapečatio" napomenom da je četnicima jedini cilj borba protiv komunizma skupa s nemačkim oružanim snagama.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    29. januar 2014 | 23:02

    КАКВА ЈЕ ОВО ПРЕВАРА,???ЧЕТНИЦИ У БЕНКОВЦУ 1943?? ЧИСТА ПРЕВАРА И ЛАЖНО ПИСМО НЕКОГ КОМУНИСТИЧКОГ БАНДИТА!!!

  • np

    29. januar 2014 | 22:42

    Jel vidite ko su bili četnici !!!!

  • koji ste vi moroni

    29. januar 2014 | 22:50

    Tzv. Istoricaru Samardgicu i svi vi koji zelite rehabilitaciju cetnika; pokusajte da razumete, to i nije tako tesko i ne boli da su cetnici nacistickei fasisticke sluge koje su kao i sve druge sluge ubijale i klale svoj narod za racun Svaba i Talijana! Sta god vi lupetali i izmisljali tu istinu nikada, nikada necete promeniti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA