Ukrajinski parlament nudi amnestiju demonstrantima

Nacrt zakona predviđa amnestiju za sve ljude koji su učestvovali u neredima za vreme antivladinih demonstracija u Ukrajini, osim onih koji su počinili teška nedela, ukoliko napuste zgrade koje su zauzeli

  • 3

Ukrajinski parlament usvojio je meru kojom se nudi amnestija uhapšenim demonstrantima ukoliko učesnici protesta napuste veći deo zgrada koje su zauzeli.

Kako javlja AP, ova mera je usvojena nakon gotovo 12 sati pregovora i debate, a nisu je podržale opozicione partije koje organizuju proteste.

Nacrt zakona o amnestiji predložio je poslanik vladajuće Partije regiona Jurij Mirošničenko, izaslanik predsednika Viktora Janukoviča u ukrajinskom parlamentu (Vrhovna rada), podsetio je Itar - Tass.

Parlament je izglasao nacrt zakona sa 232 glasa "za", a bilo je potrebno 226 glasova. Nacrt predviđa amnestiju za sve ljude koji su učestvovali u neredima za vreme masovnih antivladinih demonstracija u Ukrajini, osim onih koji su počinili teška nedela.

U dokumentu se kaže da demonstranti treba da napuste državne zgrade koje su zauzeli u Kijevu i drugim oblastima zemlje i to u roku od 15 dana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    30. januar 2014 | 07:58

    Ovo me podseti, da li smo mi imali amnestiju za peti oktobar?

  • kropir

    30. januar 2014 | 10:10

    Koje orkanizovo Demostrante toga treba u zatvor i još mnoge pod uslovom što brze dok nije počo rat

  • Frigo

    30. januar 2014 | 13:46

    MISLIO SI VERUJDM O OVOJ GARNITURI POLITICARA KOJI SAFA VLADAJU ZEMLJOM NELEGALNO JER AKO TE NAROD NDCE KNDA SE RADI TEBI K GLAVI A NE KBOM ISTOM NARODU GOJI PROTESTVUJE PROTIV BIROKRATIJE I LAZOVCINA GDE VAM JE SAD FUSIJA FA VAS PODRZI JEBALI VAS ONI VAS A I VI NJIH.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA