Papa Franja blagoslovio papagaja (FOTO)

Amore je prvo ometao Papu tokom službe, da bi na kraju Papa uzeo na nekoliko sekundi na prst pticu koja je, kako je rekao Lombardi, izgovorila "papa", što su prisutni pozdravili skandiranjem

  • 5

Papa Franja se izgleda uskladio sa svetom ptica, kada je prihvatio jednog papagaja, preneo je AP.

Nakon puštanja golubica u nedelju koje se neslavno završilo, papa Franja je rado blagoslovio i prihvatio zelenog papagaja Amorea koga mu je poklonio njegov vlasnik Frančesko Lombardi.

Amore je prvo ometao Papu tokom službe, da bi na kraju Papa uzeo na nekoliko sekundi na prst pticu koja je, kako je rekao Lombardi, izgovorila "papa", što su prisutni pozdravili skandiranjem.

Prizor sa golubicama, međutim, nije bio tako miroljubiv.

Juče je objavljeno da su organizacije za zaštitu životinja apelovale na Papu da okonča praksu puštanja golubica, kao simbole mira, sa prozora Apostolske palate na Trgu Svetog Petra.

Apel je upućen dan nakon što su deca, koja su stajala uz papu, pustila sa prozora dve golubice koje su odmah napali galeb i vrana naočigled više desetina hiljada ljudi, među kojima i na hiljade dece.

Nacionalna agencija za zaštitu životinja je objavila otvoreno pismo u kom je papu podsetila da su domaće golubice lak plen za grabljivicu kao što je galeb. Agencija je istakla da je oslobađanje golubica u Rimu isto kao da su osuđene na sigurnu smrt, prenela je agencija AP.

Vatikan se nije oglasio povodom napada na golubice koje su puštene u nedelju, kada se papa molio za mir u Ukrajini.

Prisutni su mogli da vide da je golubica, koju je napao galeb, ostala bez nekoliko pera, a vrana se više puta ustremila na drugu golubicu. Ostalo je nejasno šta se na kraju dogodilo sa golubicama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ArhMih

    30. januar 2014 | 12:30

    Sprdnja....dokon pop i papagaje blagosilja.

  • Boki

    30. januar 2014 | 12:56

    Pa dobro, sta covek da radi, dobio ga na poklon. Sta je trebalo, i njega da baci grabljivicama?

  • 《○¥○》

    30. januar 2014 | 11:34

    Dokon covek nema sta da radi mogao bi i sebe malo da blagoslovia

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA