Mihajlović: SNS želi mesto premijera i ljude u odlučujućim resorima

Upitana ko bi mogao da bude idući partner naprednjaka u Vladi, Mihajlović je rekla da je normalno da je red "uvek dugačak kad ste dobra devojka"

  • 11

Potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je da ne zna da li se posle izbora može ponoviti koalicija naprednjaka i socijalista, ali da naredna vlada mora biti mala i efikasna. Takođe, kako je dodala, SNS želi mesto premijera i ljude u odlučujućim resorima.

- Ne znam da li može da se ponovi dosadašnja koalicija. Ali odnosi svakako treba da budu drugačiji. SNS svakako neće sama formirati vlast - rekla je Mihajlović u intervjuu za nedeljnik NIN i dodala da SPS nije bio kočničar reformi u vladi.

Ona je, upitana ko bi mogao da bude idući partner naprednjaka u vladi, rekla da stranka hoće koalicione partnere sa kojima će moći da se saglase oko programskih zadataka i da vremenski ograniče šta se u kom periodu radi i dodala da je normalno da je, "kad ste dobra devojka, uvek dugačak red".

Mihajlović je rekla da nije videla programsku platformu LDP ni DSS, ali da je ono što čuje od liberala u skupštini konstruktivno, dok je sigurna da programska platforma DSS nije na putu ka EU.

- Ja više ne znam šta je tu DS? Gde je taj DS? Ali svakako bih volela da vidim njihovu poslaničku listu, njihov predlog za premijera - odgovorila je Mihajlović na pitanje da li može da zamisli vladu sa Demokratskom strankom.

Govoreći o izborima u Beogradu i kandidatu SNS za gradonačelnika, Mihajlović je rekla da će tim imati najmanje deset ljudi i da se ne vezuju isključivo za pojedince. Dodala je da se Vlada nije raspala, niti je nastala kriza, već da je problem što se pričalo da se nešto radi, a ništa se nije uradilo.

Upitana da li će za Radulovića biti mesta u budućem kabinetu premijera ako to bude Vučić, Mihajlović je rekla da je to pitanje za Vučića i napomenula da bi svi u vladi trebalo da budu tim.

- Nisam primetila da su postojali problemi između SNS i Saše Radulovića, jer su zakoni o privatizaciji i o stečaju prošli sednicu vlade i upućeni su u skupštinsku proceduru. Radulović je dao ostavku u trenutku kad se znalo da je vlada u ostavci. Meni je to zanimljivo. Ipak, činjenica je da ekonomske reforme nisu išle dovoljno brzo - rekla je ona i podvukla da misli na preduzeća u restrukturiranju, odnos između sindikata i poslodavaca, državnu i lokalnu samoupravu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    30. januar 2014 | 12:20

    Ahahahah nedao bog jos vasih strucnjaka sa megatrenda i Muftinog fakulteta

  • Pera

    30. januar 2014 | 12:39

    Koliko mi se slosi kad vidim da ona nesto izjavi. Ne znam ko je uopste pita svaki cas nesto.

  • Djanni

    30. januar 2014 | 12:52

    Tebi da promene ministarstvo jel si se pokazala kao strucnjak za energetiku zavela si red sve je pod kontrolom samo narod nastrada cekajuci da reklamira racune.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA