Vučić: Odluku o izborima doneo sam bez ikakvih pritisaka sa strane

- Tako sa mnom, sa Srbijom, ne mogu da razgovaraju ni Rusi ni Amerikanci ni Nemci ni bilo ko drugi - rekao je lider Srpske napredne stranke

  • 6

Prvi potredsednik vlade u ostavci Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odluku da predloži raspisivanje vanrednih parlametnarnih izbora doneo bez pritisaka međunarodnih faktora.

- Tako sa mnom, sa Srbijom, ne mogu da razgovaraju ni Rusi ni Amerikanci ni Nemci ni bilo ko drugi - rekao je Vučić na konferenciji za novinare i naglasio da Srbija sama i slobodno donosi odluke.

On je potvrdio da je razgovarao sa predstavnicima međunarodne zajednice, koji su, kako je naveo, bili racionalni, ljubazni i "uvek pitali da li želi da razgovara o izborima, ali nisu nametali svoj stav".

- Ovo je ozbiljna zemlja i oni koji razgovaraju sa mnom znaju da se sa mnom tako ne razgovara - rekao je Vučić.

Moguće je, primetio je, da neko ima simpatije prema određenim strankama, ali to, kaže, nije pitanje za njega nego za njih.

- A da li je neko postavljao pitanje direktora Srbijagasa - nije niko, niti bi neko smeo na takav način da razgovara sa mnom - rekao je Vučić, ocenivši da vlada donosi najbolje odluke u interesu naroda, a ne nekih drugih zemalja, iako, "poštujemo međunarodne partnere i sa njima imamo prijateljske odnose".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djidji

    30. januar 2014 | 14:59

    Znači za tvoje izbore oma para, A za bitne stvari nema

  • milovanović

    30. januar 2014 | 15:13

    Joj bre koga ti foliraš??? Da nije tuzno i zalosno bilo bi smešno!!!

  • Srecko Ranđ.

    30. januar 2014 | 15:09

    Da li znaš, da prvi podpresednik vlade ne može doneti odluku o raspisu prevremene Izbore. To je dužnost Presednika Vlade Dačića. A pošto ste vršili veliki pritisak na Dačića, on je morao doneti odluku o raspisu prevremene Izbore. Bojao se da neće ponovo ući u vladu, Ali ste mu obećali mestro Ministra Vojske i on je pristao za raspis Izbora. To je cela priča.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA