ĐOKOVIĆ KOD KUSTURICE: Andrić i Njegoš su najveći Srbi! (FOTO)

Novak Đoković posetio je Emira Kusturicu u Andrićgradu. Oni su se prošetali gradom uz veliku pratnju Noletovih obožavaoca

  • 30

Naš priznati režiser Emir Kusturica ugostio je najuspešnijeg sportistu Srbije Novaka Đokovića u Andrićgradu. U obilasku grada društvo su im pravili radoznali sugrađani.

Novaka je dočekao veliki broj obožavaoca koji su pratili tokom obilaska grada.

Posebno interesovanje Đoković je pokazao za spomenike Ivi Andriću i Petru Petroviću Njegošu, istakavši da se u Andrićgradu veličaju ova dva najveća čoveka srpskog naroda, koji su proslavili srpsku istoriju, književnost i kulturu.

- I ja se kao pripadnik srpskog naroda osećam odgovornim prema Kusturici, koji je ovde napravio svoje životno delo, i prema načinjenom. To me obavezuje da učestvujem u ovom projektu da bi se sačuvala srpska kultura, identitet i koreni našeg naroda - rekao je Đoković.

On je istakao da je Andrićgrad dragoceno mesto i da će Andrićev institut čuvati srpsku istoriju i kulturu.

Đoković je zaključio da bi mu bila velika privilegija da bude deo Andrićevog instituta.

Foto: Twitter/@CupeMilica

Foto: Twitter/@CupeMilica

Kusturica je rekao da je Đoković svetosavski podvižnik koji najkomplikovanije situacije na sportskom terenu i životu rešava na najpametniji način.

- Kad Novak usred Vimbldona podigne pobednički pehar, ono što nama nije bilo određeno, to je ravno istoriji i to se graniči sa pronalaskom naizmenične struje - dodao je Kusturica.

Domaćin Kusturica, uručio je Noletu maketu grada kao poklon.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudija

    30. januar 2014 | 19:12

    Dva najveca SRBINA danasnjice!!!

  • Novosađanka

    30. januar 2014 | 19:18

    Tri naj veća živa srbina 1. Novak Đoković 2. Emir Kusturica 3. IvanTasovac Kod mene je tako zbog njih sam ponosna što sam SRPKINJA !

  • Radex

    30. januar 2014 | 20:14

    @Zenzo - Postoje i srbi katolici i srbi iz Crne Gore kao i srbi muslimanke veroispovesti i svima je zajednicko ljubav prema svom srpskom narodu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA