Rusi trebalo da predaju Lenjingrad nacistima?

TV stanica "Dožd", koja se emituje na internetu, kablovskim i satelitskim programima, postavila je pitanje da li je Sovjetski Savez trebalo da preda Lenjingrad nacistima i tako izbegne pogibiju više od milion ljudi

  • 15

Rusko tužilaštvo pokrenulo je istragu povodom ankete o Drugom svetskom ratu koju je sprovela ruska nezavisna TV stanica, a koju su neki okarakterisali kao "svetogrđe".

TV stanica "Dožd", koja se emituje na internetu, kablovskim i satelitskim programima, postavila je pitanje da li je Sovjetski Savez trebalo da preda Lenjingrad nacistima i tako izbegne pogibiju više od milion ljudi.

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, izjavio je da se ovom anketom prelazi "crvena linija morala", ali da ne znači da je nelegalna.

Ipak, tužilaštvo je pokrenulo istragu koja bi trebalo da utvrdi da li je stanica prekršila zakon, prenela je agencija AP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bora

    30. januar 2014 | 21:44

    Ovo je isto kao da neko ovde pita,da li je Karadjordje trebao da diže ustanak protiv Turaka? Da nije 'izbegao bi smrt mnogih ljudi'.Bože budalaština....

  • ap0calypto

    30. januar 2014 | 21:13

    kakvo pitanje, najbolje da je kapitulirala odmah. sto Im Moskvu nisu dali? ne, nije trebala da ga preda jer je to bila poslednja linija izmedju Neacke vojske i Moskve. kakvu bi sansu Rusija imala da pobedi Nemacku da su prepustili taj grad? e nikakve sanse, bile su to duge 3 godine, ali je Ruska vosjka odzavala jedan manji deo grada, dosla je zima. Gering nije uspevao da snadbeva vojsku sa potrebstinama. ruska vosjka sa Zukovim je spremala veliki kontra napad, Nemacki general Paulus je preimenovan u Feldmarsala, jer je Hitler smatrao da ce da se ubije, a u stvari se predao Ruskoj vojsci. propatio je ceo taj grad 3 godine bez hrane i pod ledom, i Ruska vojska je. time sto je industrija prebacena u Ural omogucilo je Rusiji da vojno ojaca, a Staljingrad im je kupio vreme. nakon toga je Nemacka pocela gubiti rat a Hitler i ono malo pameti. usledio je Kursk i konacan pad Rajha na istoku i operacije "Barbarosa"

  • ArhMih

    30. januar 2014 | 21:59

    Da li je ovo pritisak spoljasnjih faktora na Ruse posle objavljivanja holokausta na istocnom frontu na History kanalu pre neki dan ili uvod u otcepljenje...takodje osveta za objavljen materijal? Ljudi su odbranili i nisu se bunili....Rusija je bila prevelik zalogaj za Nemce i mozemo slobodno reci da je spasila ceo svet bede u koju je srljao osvajackim pohodom Nemacke i sila osovine. Zrtva koju je podneo Ruski narod je zaduzbina za ceo svet!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA