Ružić: Očekujem koaliciju oko SPS-a i u sledećoj Vladi!

- Što se tiče formiranja vlade posle izbora mislim da će ta vlada biti formirana na osnovu izbornog rezultata, a ono što očekujemo je da izborni rezultat bude odličan - kaže potpredsednik SPS-a

  • 5

Ministar bez portfelja u tehničkoj vladi zadužen za evropske integracije Branko Ružić ocenio je u Paraćinu da će Koalicija SPS-PUPS-JS ostvariti odlične rezulatate na vanradenim parlamentarnim izborima 16. marta.

- Što se tiče formiranja vlade posle izbora mislim da će ta vlada biti formirana na osnovu izbornog rezultata, a ono što očekujemo je da izborni rezultat bude odličan, da bude bolji nego što je bio pre dve godine - rekao je Ružić.

Očekujem, istakao je on, da shodno kadrovskom potencijalu i državotvornoj orijentaciji koju naša koalicija ima i naravno svemu onome što je prepoznato i od međunarodne zajednice kao uspeh, a ne ponižavanje, upravo zahvaljujući jednoj mudroj politici našeg lidera Ivice Dačića, sa lakoćom prođemo na izborima u učestvujemo u formiranju buduće vlade.

- Ako ima neko veći stepen kvaliteta, ako se dokazao na težim temama i uspeo da ima bolje rezultate, naravno, nećemo imati ništa protiv da neko takav bude u budućoj vladi - rekao je Ružić novinarima pred početak sastanka s članovima Opštinskog odbora SPS-a u Paraćinu.

- U svakom slučaju smo spremni. Prošli smo sva politička stanja od 1990. kada smo bili apsolutna vlast, pa opozicija, a bili su nam namenili i sudbinu nestajanja, pa nisu uspeli - dodao je Ružić.

- Prosli smo kroz važne društvene procese, imamo potencijal, građani su ti koji će to vrednovati - rekao je Ružici i istakao da misli da će SPS nakon 16. marta biti pozvan da pomogne i nastavi realizaciju strateških ciljeva Vlade Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA